Milyen időre számíthatunk a Nyíló Akác Napok idején?

Milyen időre számíthatunk a Nyíló Akác Napok idején?
2015. May 13.
Minden jel arra mutat, hogy az elmúlt hétvégékhez képest hűvösebb és csapadékosabb időjárásra számíthatunk.
/vlm/Image/Show/84/
Szerdán egy erős hidegfront éri el a Kárpát-medencét, mely a nap utolsó felében éri el térségünket.
Csütörtökön a nap első felében jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, mindössze 16 Celsius-fokos maximum hőmérséklettel.
Pénteken a nap első felében többnyire derült, napos időre van kilátás, kora délután 19 fokos maximum hőmérséklettel. Bár még nagyon bizonytalan a csapadék, úgy tűnik, hogy estére beborul és 19-20 óra után 50% esély van esőre. Ami biztos: ha lesz is, de nem komoly mennyiségű csapadék.
Az éjszaka második felében illetve szombat délelőtt borult, esős időre számíthatunk. Bár a csapadék mennyisége nem lesz nagyon jelentős, a többnyire borult ég miatt ismét csak 16-18 fokra számíthatunk. Hogy jó hírt is mondjak: a jelenlegi előrejelzések azt mutatják, hogy szombat késő délután illetve este nem lesz eső, de éjfél körül mindössze 10 fokos hőmérsékletre lehet számítani, ami nem a legideálisabb a szabadtéri diszkónak – persze, a legbátrabbakat ez valószínűleg nem riasztja el.
Ami a vasárnapot illeti: csak reggel, esetleg a kora délelőtti órákban számíthatunk gyenge esőre. Délután közepes erősségű északi szélben 17 fokig melegszik a levegő. A vasárnap esti koncerteket szinte biztos nem zavarja majd eső, de nem is lesz majd szükség sok hideg sörre, hogy lehűtse az akkorra már valószínűleg felfokozott hangulatot.
Bántó Norbert

Keresés