Minden adott volt a felhőtlen szórakozáshoz, gyereknek és szülőnek egyaránt

Minden adott volt a felhőtlen szórakozáshoz, gyereknek és szülőnek egyaránt
2023. June 5.
gyereknap

Szombat reggel, június 3-án, a dr Andrássy Ernő városi parkban gyülekeztek a gyerekek és szüleik, nagyszüleik, hogy részt vegyenek a helyi RMDSZ, a Pro Valea lui Mihai – Érmihályfalváért, az RMDSZ Nőszervezet és a római katolikus családosok csoportja által szervezett gyereknapon. A tematikus sátrak alatt minden készen várta a kis ünnepelteket, nyitásra meg is érkeztek az első gyerekek hozzátartozóikkal. A sétányok, padok, játszótéri elemek színes lufikkal lettek feldíszítve, jelezve, itt ma minden a vidámságról szól. A két ugráló vár is gyorsan benépesült, de sokan próbálgatták az ügyességi és népi játékokat is.

Természetesen nagy sikerük volt a lufihajtogató bohócoknak, akik minden létező és elképzelt állatot vagy figurát is el tudtak készíteni.

A park egy másik szegletében a rendőrség és csendőrség járművei körül is nagy volt az érdeklődés. Egy asztalon különböző, a rendőrség által használt fegyvereket, eszközöket lehetett megszemlélni és kézbe is venni, a kisbuszban oktató filmet vetítettek de volt közlekedési pálya, rendőrkutyákat lehetett simogatni, vagy be lehetett ülni a rendőrautó volánjához is.

Időközben a fő sátornál Varga Róbert a Zelk Zoltán Gimnázium igazgatója eredményt hírdetett a reggeli kerékpárversenyen részt vett gyerek számára. Ők két korosztályban versenyeztek, elemi iskolásoknál Iacabaș Dragoș, a gimnazistáknál Pasuk Nándor lett az első.

Az arcfestő sátornál is foglalt volt minden szék, szebbnél szebb alkotások születtek köszönhetően a kreatív felnőtt közreműködőknek.

Tőlük távolabb az airsoft céllövészetet lehetett kipróbálni, ott is nagy volt a sorban állás.Az Aladin Hero Team szintén bemutatót tartott, az árnyas fák alatt, Kovács Zoltán tanítványainak bemutatójára mindig sokan kíváncsiak, ez alkalommal is száz fölött volt a nézőszám.Teljesen más mozgásfajta de szintén nagy érdeklődésre tartott számot a zumba, itt is nagy volt a résztvevők és a nézők száma, Lorincz Julia zumba oktató bemutatójára nem csak a gyerekek voltak ,,vevők”.

A sakkverseny is megszokott már a gyereknap programjai között, most is sokan ültek a fekete fehér táblák mellé. Kovács István szervező idén is, mint tavaly Martin Krisztiánnak adta át a győztesnek járó serleget.

A programsorozat végén a Silver Wings moderntánc bemutatójának tapsolhattak az érdeklődők.

A gyereknap ideje alatt, az RMDSZ sátránál ingyenesen, frissen sült tejfölös lángost osztottak az RMDSZ Nőszervezetének, és hot-dog-ot a római katolikus családosok csoportjának köszönhetően. A szervezők és segítőik remélik minden gyerek és szülő, aki kilátogatott a rendezvényre, megtalálta a kedvére való programot.

Balázs József Attila