Minden idők legsikeresebb gyereknapja volt vasárnap

Minden idők legsikeresebb gyereknapja volt vasárnap
2022. May 31.
Gyereknap 2022

Már kora reggel a dr. Andrássy Ernő városi parkban álltak a sátrak, folytak az előkészületek a gyerekek, szülők és nagyszülők fogadására. A borongós idő nem szegte kedvét a szervezőknek, a Pro Valea lui Mihai-Érmihályfalváért egyesület és a helyi RMDSZ Nőszervezet tagjainak, hogy ünneplőbe öltöztessenek színes luftballonokkal, minden játszótéri elemet, padot, lámpatestet. Megérkezett az ugráló és légvárat szállító furgon és a gyerekek körében nagyon kedvelt népi játékokat felelevenítő, fajátékok is kihelyezésre kerültek. Mire megszólalt a zene, tíz óra körül, már benépesült a park, sétányain sokan sétáltak, egyenlőre csak megszemlélve a sátorok nyújtotta kínálatot. Gábor Éva az RMDSZ Nőszervezetének elnöke köszöntötte a gyerekeket, szüleiket és a nagyszülőket, majd Nyakó József polgármester kívánt kellemes szórakozást, tartalmas kikapcsolódást minden jelenlévőnek. A nagysátor alatt is nagy volt a sürgölődés, az érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai a lángost sütötték, családok jóvoltából pedig hot-dog készült, mindkét finomság természetesen ingyenes volt.

Az Aladin Hero Team látványos bemutatót tartott, formagyakorlat és küzdősport produkciójukat a nagyszámú közönség tapsal jutalmazta, Derșidan Cristian airsoft céllövészetére főként a fiúk voltak kíváncsiak, amit maguk is kipróbálhattak. A városi park iskola felőli bejáratához megérkezett a helyi tűzoltóság daruskocsija és egy rohammentő egysége is, hogy a gyerekek megszemlélhessék mindkét járművet és rövid időre beülhessenek az utastérbe is. Dél körül megszólaltak a járművek szirénái is, kezdetét vette a bemutató amelyben a tűzoltók, célzott vízsugarakkal képzeletbeli tűzfészket oltottak.

Időközben Varga Róbert a Zelk Zoltán Gimnázium igazgatója a bicikliverseny díjazottjainak adott át ajándékcsomagokat. Két korosztályban tartották meg a futamokat, az előkészítő és negyedik osztályosoknál, első helyezést ért el Máté Bence  III.B, második Péter Patrik IV.C és Pomor Vendel Noel IV.C osztályos tanulók. Az 5-8 osztályosoknál első Belényesi István VII.B, második Muresán Dominik VI.E, harmadik helyezést pedig Darida Milán VI.A osztályos tanuló ért el. A kézműves sátor alatt, szebbnél szebb rajzok, gyöngyökből karkötő, gyűrű és egyéb kiegészítők készültek, tanító és tanárnők segítségével, miközben az arcfestők sem tétlenkedtek. Külön dícséretet érdemelnek azok az apukák, akik maguk is gyöngyöt fűztek gyereküknek, vagy saját kezüleg festették ki csöppségük arcocskáját. A nagyméretű sakktáblánál és az asztaloknál, a nyugalom és taktika sportjának küzdelmei zajlottak, amelyet végül az ifjú tehetség, Martin Krisztián nyert meg, Kecskés Csaba és Zih Ákos előtt.

Mindazok a gyerekek akik egy kis plusz mozgásra vágytak, Vincze Emőke óvónő segítségével zumbázhattak, vagy részt vehettek a staféta versenyen, amelyet a Focisták csapata (Gyula Dávid, Nagy Imre Dániel, Sánta Dániel, Nagy Kristóf) nyert meg az Oroszlánok és a Perzsák csapata előtt. Gyereknap nem múlhat el a bohócok megjelenése nélkül, ők azok akik a legkülönlegesebb figurákat is el tudják készíteni lufiból, meglepő kérésekből most sem volt hiány, teljesítve is lettek mind. Aki úgy döntött, hogy ezt a napot a gyerekével a városi parkban tölti biztosan nem bánta meg, hiszen ennyire színes, változatos nem volt még a gyereknapi program. A néhányszor eleredt eső ellenére sem indultak haza a szülők, engedtek gyerekeik kérésének, maradtak, nekik lett igazuk mert pár perc múlva elállt az eső. A népi játékszereket  szülők segítségével védettebb helyre költöztették és folytatódott a játék. Igen, lehetett volna még szebb ez a nap, amennyiben május végének megfelelő időjárás társult volna a szervezők buzgalmához, bízunk benne, jövőre az is összejön.

 Balázs József Attila

További képek a facebook oldalunkon: itt

Keresés