„Minden jelenlévő egy életre szóló élménnyel távozott”

„Minden jelenlévő egy életre szóló élménnyel távozott”
2012. December 29.
A Zenebona hangszeres csapat karácsonykor a Budapesti Operaházban járt. Íme Torda Csilla Krisztina "zenebonás" diák élménybeszámolója a nem mindennapi utazásról.
/vlm/Image/Show/84/
A "nem egy egyszerű karácsonyfa" előtt

A Zenebona hangszeres csapat karácsonykor a Budapesti Operaházban járt. Darabont Aliz tanárnőjé után íme Torda Csilla Krisztina “zenebonás” diák élménybeszámolója a nem mindennapi utazásról.

A Diótörő című balettelőadás a Budapesti Operaházban

Kora reggel indultunk a Ki mit tud?-on nyert budapesti útra. Reggel 10-re érkeztünk meg a helyszínre, ahol máris szép élményekben, és sok-sok kedvességben részesültünk. A nagy előcsarnokban Mikulások és angyalok vártak, és cukorkát osztogattak, nem is beszélve a nagy karácsonyfáról, ami nem egy egyszerű karácsonyfa volt. A kabátokat letettük, és máris mehettünk az ebédlőbe, ahol sok gyümölcsöt és persze szendvicset kaptunk. A szomjúságot is oltanunk kellett a finom szendvicsek után, lehetett üdítőt vagy forró csokoládét, teát kapni határtalan mennyiségben. A 10 perces szünet után megkezdődött az előadás, egy tipikus karácsonyi történet.

Karácsony alkalmából nagy mulatságot rendezett a háromgyerekes család, ahová egy varázsló is eljött, aki eljátszotta a Diótörő csodálatos meséjét. Éjjel az egyik kislány azon vette észre magát, hogy belepottyant a mesébe, a gonosz egérkirály elrabolta, de máris jött Diótörő, aki megmentette, és a palotájába vitte, ahol királykisasszonnyá vált, és mindenki köszöntötte. De reggel lett, és a kislány felkelt, s rájött, hogy az egész egy szép álom volt.

A tapsvihar nem maradt el az előadás végén, amit gyönyőrű díszletek, és persze fenomenális élő zene kísért.

A hazaindulás előtt mindenki kapott egy nagy hátizsákot, amely nem csak édességektől roskadozott, hanem sok könyvtől is, hogy a tudás is szaporodjon. Minden jelenlévő egy életre szóló élménnyel távozott, és indult haza.

Torda Csilla

Keresés