“Minden tenni akaró fiatal nyereség”*

“Minden tenni akaró fiatal nyereség”*
2013. January 28.
A szervezet megalakulásának első évfordulóján mintegy tucatnyi saját szervezésű, 2012-ben megtartott programról tudott beszámolni az ÉRMISZ elnöke, Nagy Károly szombaton este, amikor a strand épületében tartották az idei év első eseményét.
/vlm/Image/Show/84/
Beszámoltak az ÉRMISZ elmúlt egy évéről

Plakátokon és a facebook-on már napok óta hirdette az ÉRMISZ a szombat estére betervezett retro bulit, ám azt megelőzően a szervezők az ifjúsági szervezet tagjainak szüleit, illetve a város vezetőit várták egy közös vacsorára, hogy az összejövetel keretében számot adjanak a megalakulás óta eltelt egy év történéseiről.

Nagy Károly ÉRMISZ-elnök vetített képes beszámolója során 14 programot sorolt fel, közte több stand up comedy estet, pályaorientációs fórumot, nőnapi ünnepséget, illetve egy pontként említette a több eseményt is magába foglalt Diák Start Napokat, az Őszi Kulturális Fesztivált. A 2012-es Nyíló Akác Napokon 4 programban is önálló- vagy társrendezők voltak. A bevált, igényelt programokat megtartják és továbbfejlesztik, mellettük újakat is terveznek, mondta az elnök, hozzátéve: felmérést fognak végezni, kideríteni, hogy tagságuknak, illetve a fiataloknak általában mire van igénye. Nagy Károly megköszönte az önkormányzat támogatását, megemlítve, hogy székhely kialakítására helyiséget kaptak (a Játszóház épületében), amit ifjúsági központtá alakítanak.

Az ÉRMISZ tanácsadója, Bántó Norbert egyéb elfoglaltsága miatt “csak” hangüzenetben gratulált a szervezetnek első “születésnapján”, egy sikertörténetnek nevezve az eddigieket.

Nyakó József polgármester köszönetet mondott azoknak a fiataloknak, akik “kiálltak a fényre”, egy közösség élére – hiszen remélhetőleg ők fogják “kitermelni” maguk közül a város későbbi vezetőit. Példaként említette Karsai Attila alpolgármestert, aki annak idején maga is ifjúsági szervezet vezetőjeként szerzett tapasztalatokat a közösségi élet szervezésében, irányításában. A polgármester hangsúlyozta, hogy nem csak a fiatalokat támogatják, de minden generációra igyekszenek figyelni, például megalakult a nyugdíjasok Szépkor Egyesülete is. Álljanak a vezetőik mögé, kérte a polgármester a fiatalokat, megfogalmazva a címben idézett gondolatot.*


Karsai Attila felelevenítette, hogy a 2000-es évek elején hogyan élesztették újra a MIDESZ-t, és az akkori tapasztalatok alapján tanácsolta: az ÉRMISZ figyeljen oda saját utánpótlása nevelésére.

Nagy László önkormányzati képviselő, akit a fiatalok “nagykövetüknek” választottak tavaly, további sok sikert kívánt a szervezetnek, a fiatalok figyelmébe ajánlva, hogy nem csak a számítógép mellett lehet megtalálni a szórakozást, kikapcsolódást (bár ez inkább azokra vonatkozott, akik éppen nem voltak ott… – szerk.megj.)

A továbbiakban feltálalták a bográcsban főtt vacsorát, megszelték a szülinapi tortát, és 22 órától pedig kezdődött az idei első ÉRMISZ-program, a retro buli, melyre teljesen megtelt a terem, és vasárnap hajnalig tartott a szórakozás.

(Fotók: Magyari Norbert)

Keresés