“Mindenért meg kell harcolni”

“Mindenért meg kell harcolni”
2020. February 11.
Beszámoló és küldöttjelölő közgyűlést tartott hétfőn este az RMDSZ érmihályfalvi szervezete.
/vlm/Image/Show/84/
A Gödör rendezvényházban megjelenteket Nyakó József polgármester, helyi elnök köszöntötte, miközben elmondta az elmúlt négy évre vonatkozó beszámolóját, kivetített képeken lehetett látni az elhangzottakat alátámasztó fotókat. A beszámoló formabontóan nem a 2016-os választástól indult, hanem a további négy évvel korábbról, kitérve arra, hogyan folytatták a munkát a város jelenlegi vezetői a most végéhez közeledő mandátumban, kapcsolódva az azt megelőzőhöz. A beruházásokról, pályázatokról, különböző munkálatokról és rendezvényekről a maguk idején beszámoltunk, csakúgy, mint a tervekről is, ezekre most nem térünk ki egyenként. A polgármester általánosságban megjegyezte: az RMDSZ 30 éve dolgozik változatlan céllal: a romániai magyarság sorsának jobbításán, ám az eredmények nem mindig jönnek meg, aminek oka, hogy “rideg környezetben” (utalás a romániai politikai-gazdasági viszonyokra) kell dolgozni. Nagyon fontosnak ítélte a három szintű (helyi, megyei, országos) képviseletet, mert “ha nincs támasz, akkor szinte bármit hiába akarunk megvalósítani”. Hozzátette: alanyi jogon semmi nem jár, mindenért meg kell harcolni, bölcs és felelősségteljes döntésekkel és nem szabad hagyni, hogy a rosszindulatú megjegyzések a tenni akarók kedvét szegjék. A legutóbbi választások után “új kapuk nyíltak meg”, fejtette ki a polgármester, értve ez alatt, hogy RMDSZ-es elnöke lett a Megyei Tanácsnak, ugyanakkor 2017-től EU-s pályázati lehetőségek is adódtak. A következő 3 évben 30 utcán lesznek építkezések, ami méltó ahhoz, hogy a város idén ünnepli első írásos említésének 750. (1270 – 2020) évfordulóját. Az elnök a későbbiekben még méltatta az RMDSZ helyi nőszervezetének munkáját is.
A továbbiakban díszokleveleket kaptak a szervezet azon tisztségviselői, akik ma is aktívak – akik az elmúlt 30 évtizedben vállaltak funkciót, azok az RMDSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából tartott januári ünnepségen kaptak elismerést.
Ezt követően Karsai Attila alpolgármester, a helyi RMDSZ egyik alelnöke olvasta fel részletes tevékenységi beszámolóját, ami nagyrészt átfedésben volt a többi tanácsos tevékenységével, utóbbiak közül nem is fűzött hozzá kiegészítést csak Krizsán Csaba és Csengeri Csongor.
A megyei szervezet részéről Borsi Lóránt ügyvezető elnök-helyettes volt jelen, aki az után, hogy gratulált az elhangzottakhoz, szavazásra is bocsátotta a beszámolókat, amit a hallgatóság egyhangúan elfogadott. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy idén több választás is lesz, mindegyik igen fontos, és alapos előkészítő munkát igényelnek.
A gyűlés utolsó részében megválasztották a megyei szervezett küldöttgyűlésén résztvevőket. Az érmihályfalvi szervezet 13 tagok delegálhat, ők az eddigi gyakorlat szerint a polgármester, az RMDSZ 10 tanácsosa, melléjük választottak még 2 személyt, illetve 5 póttagot is, ha előbbieknek valami közbejönne a küldöttgyűlés napján.
Mint elhangzott, az érmihályfalvi RMDSZ március 22-én, vasárnap tartja előválasztását, amikor a helyiek hat körzetben adhatják majd le szavazataikat, kialakítva a szervezet tanácsosi listáját a helyhatósági választásokra.

Keresés