Mindenki nyert, aki megjelent a második Rencz Csaba emléktornán

Mindenki nyert, aki megjelent a második Rencz Csaba emléktornán
2023. June 12.
rencz borito

Június 10-én szombat délelőtt kezdődött az a nemzetközi labdarúgó torna a Praszler Gyula Stadionban, amellyel a szervezők immár második alkalommal, Rencz Csaba újságíró emléke előtt kívántak tisztelegni. Az érmihályfalvi Unirea sportklub meghívására kilenc hazai és magyarországi futball klub fogadta el a meghívást. Az előzetesen megejtett sorsoláson két csoportba kerültek a csapatok, az elsőbe a FC Bihar Nagyvárad, MTK II. Budapest, Szováta, IL Calcio Szatmár, Olasz Focisuli Debrecen, a másodikba az Érmihályfalvi Unirea, MTK Budapest, DEAC Debrecen, Partiumi Akadémia, Viitorul Nagykároly.

Az esemény ez alkalommal is a csapatok bevonulásával kezdődött, a klub vezetőinek és a település elöljáróinak felvezetésével, majd felsorakoztak a rendezői sátor előtt. Ifj. Bánházi Miklós köszöntötte a megjelenteket, majd röviden ismertette a torna programtervét. Ezt követően Karsai Attila alpolgármester üdvözölte a jelenlévőket, majd méltatta Rencz Csaba munkásságát, példaértékű szakmai tudását, emberi tartását. Utána Nyakó József helyi RMDSZ elnök emlékezett: Csaba mindig a valóságot írta, egyszerűen, kimérten. Pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Rencz Norbert a család nevében megköszönte a szervezőknek, hogy édesapja emlékét méltón ápolják.

Ezután következett a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság Nyugati Csoport korosztályos csapatoknak kiírt tornán részt vett Unirea játékosok díjátadója. A díjakat Bödő Efraim, Pap Dávid és Dandé Erik, korábban Unirea ifi játékosok, jelenleg a Csíkszeredai Futball Akadémia tagjai adták át a torna gólkirályának Sánta Dánielnek és a legjobb játékosnak, Gyula Dávidnak. A tornán az U-11, U-13 és U15-ös csapatok első, míg az U-9 korosztályú csapat harmadik helyen végzett. A csapatok és edzőik  szintén megkapták érmeiket és okleveleiket. Ez a figyelemre méltó szereplés is azt bizonyítja, hogy az Unireánál tevékenykedő edzők kiváló munkát végeznek amely a fiatalok lelkesedésével és a szülők támogatásával, meghozza gyümölcsét. Sor került a kezdőrúgásra is, amelyet idén is Csaba unokája Zöld Ádám végzett el. A második csoportban amelyben az Unirea szerepelt a következő eredmények születtek:

Unirea-Partium: 2-0 / Nagykároly-DEAC:1-4 / Unirea-MTK: 1-1 / Partium-DEAC: 0-2 MTK -Nagykároly: 4-0 / Unirea-DEAC: 1-1 / Partium-Nagykároly: 0-0 / MTK – DEAC: 2-1 Unirea-Nagykároly: 2-0 / MTK -Partium: 2-0

Következtek a helyosztók, 9-10 helyért a FC. Bihar-Nagykároly:1-0, 7-8 helyért Partium-IL Calcio: 1-0, 5-6 helyért, Szováta-DEAC (büntetőpárbaj) 4-5, 3-4 helyért, Unirea-Olasz Focisuli (büntetőpárbaj) 3-4, míg az első hely sorsát, a Budapesti MTK két csapatának küzdelme döntötte el, MTK- MTK II.: 1-4. A második Rencz Csaba emléktornán a a következő sorrend alakult ki: utolsó lett a Viitorul Nagykároly, előtte végzett a FC.Bihar, IL Calcio Szatmár, Partiumi Akadémia, Szováta, DEAC Debrecen, Unirea, harmadik lett az Olasz Focisuli Debrecen, második az MTK, tornagyőztes lett az MTK II. A díjátadóra megérkezett Boros Péter a Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke is, aki felolvasta a jutalmazottak névsorát, Karsai Attila alpolgármester pedig átadta a díjakat.

Először a kiváló teljesítményt nyújtott játékosok kapták meg díjaikat, a legjobb kapus az Unirea hálóőre lett, Máté Bence, a legjobb női játékos, Szakál Csenge (DEAC), legjobb irányító, Vaszilkó Áron (Olasz Focisuli), legmotiváltabb játékos, Szemler Zente (MTK), gólkirály, Magyar Lóránt (MTK). Hagyománnyá vált, hogy az Unirea csapatának elnöke Fele Attila és Szabó Zoltán, az utánpótlás csapatok koordinátora, valamint az edzők, nem csak a fiatalok sport teljesítményeire, hanem a tanulmányi eredményeikre is gondot fordítanak. Példaként állítva társaik elé, a jó sportoló jó tanuló jutalmakat ez alkalommal Máté Bencének és Lovas Bencének adták át.

Következett a díjak átadása a csapatok számára, a győztesnek járó kupát Rencz Norbert adta át az MTK csapatkapitányának, majd pedig a díjátadóig maradt csapatok összeálltak egy közös fotó erejéig.

Végezetül, Csaba barátai, egykori játékostársai mérkőztek meg egymással, ahol nem a győzelem, hanem a részvétel, a játék volt a lényeg. Aki ellátogatott, ha csak rövid időre is, erre a színvonalasan összeállított és megrendezett emléktornára, nem bánta meg, mert szívvel-lélekkel játszó gyerekeket, fiatalokat láthatott a pályán, akik tudtak a mérkőzések végén bánat vagy örömkönnyeket ejteni.

Balázs József Attila

Keresés