“…mindig, mindig gondoljunk reá” *

“…mindig, mindig gondoljunk reá” *
2015. June 5.
Csütörtök délután tartottak Nemzeti Összetartozás Napi megemlékezést Hajdúnánáson, melyen Szólláth Tibor polgármester felkérésére Nyakó József polgármester mondott beszédet.
/vlm/Image/Show/84/
A hajdúnánási Trianon-emlékjel előtt tartották a megemlékezést

Egyik testvérvárosunkban, Hajdúnánáson csütörtök délután tartották meg a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett megemlékezést. Erre hivatalos volt Érmihályfalva küldöttsége, melyet Nyakó József polgármester és Karasi Attila alpolgármester alkotott, kiket elkisértek feleségeik – Irénke és Magdolna – is. A vendégeket Szólláth Tibor polgármester és dr.Juhász Endre alpolgármester fogadta a Városházán, ahonnan együtt mentek a főtérre, ahol félárbócra volt engedve a nemzeti zászló.
Hajdúnánás főterén minden jelentősebb magyar történelmi eseménynek van emlékjele, így nem hiányzik a trianoni döntésé sem, melyet az országcsonkítás 90. évfordulóján közadakozásból állítottak helyi polgári szervezetek összefogásával. A megemlékezés a Himnusz eléneklésével kezdődött, utána elsőként Dánielfy Zsolt, a Debreceni Csokonai Színház művésze mondta el Juhász Gyula: Trianon című versét (*ebből való a címbeli idézet), majd Szólláth Tibor helyi polgármester felkérésére Nyakó József érmihályfalvi elöljáró mondott beszédet (ez teljes terjedelmében ide kattintva olvasható). Toronyai Csaba helyi előadó az Ismerős Arcok rockegyüttes Egy vérből valók vagyunk című dalát adta elő. A koszorúzók sorát a vendégek nyitották, utánuk következtek a helyi intézmények és szervezetek képviselői.
A főtéri ünnepség a Kéky Lajos Művelődési Központban folytatódott, ahol az érmihályfalvi közönségnek is ismerős, idén 15 éves helyi Naná Színház nyolcadik ősbemutatójaként mutatta be a szintén helyi Marth P. Ildikó: Csillag vagy liliom című zenés történelmi játékát, mely a nap apropójához kapcsolódva egy másik történelmi fordulópontot, a tatárjárás utáni “újrakezdést”, IV. Béla és lánya, Árpád-házi Szent Margit legendáját dolgozza fel.

Keresés