Mínusz egy gól – és két játékos…

Mínusz egy gól – és két játékos…
2012. November 10.
A IV.-Liga 13. fordulójában az Unirea 1-1-es félidő után 4-3-as vereséget szenvedett. A csapat szinte a teljes második félidőt kettős emberhátrányban játszotta le.
/vlm/Image/Show/84/
A fekete mezes hazaiaknak megint nem sikerült...
Az elmúlt fordulóban idegenben szerzett egy pont után ismét felcsillant a remény, hogy végre megszülethet az első hazai győzelem az Unirea számára, a Félixfürdői Luceafărul II. ellen. Ennek megfelelően kezdett is a csapat, teljes letámadással, ám az ellenfél veszélyes ellentámadásokat vezetett.
Az első gólra a 10. percig kellett várni, amikor egy beadás után Roghina ollózáshoz készült, ami nem sikerült túl jól, de valószínűleg azért, mert a védője meglökte, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amit Szalai értékesített – 1-0.
Látszott, hogy a vendégek győzni jöttek, így mindez érzékenyen érintette őket, sokat reklamáltak, és a gólig már három sárga lapot is begyűjtöttek. A 30. percben egy távoli lövés éppen csak elkerülte Szász kapuját, de a védőkről pattant ki, így szöglet következett. A beadáskor a kapust hiába akadályozták mozgásában az ötösön belül, a bíró nem fújt, egy szabadon maradt csatár pedig a hálóba lőtt – 1-1. Ekkor azon lehetett tűnődni, hogy a gólok, illetve a bírói tévedések kit tüzeltek fel jobban. A 34. percben Lakatos az ötösről a kapusba rúgta a labdát, így több gól már nem született a szünet előtt.
Az első félidő történetéhez még hozzátartozik, hogy Csűri Sándor edző és Fele Attila klubelnök szinte az egész játékrész alatt végig kiabált a játékosoknak: ne reklamáljanak, ne szidalmazzák a bírót, mert kiállítás lesz a vége.
A második félidő elején hamar kiderült, hogy igazuk van: az 50. percben Szalait a tizenhatos határán buktatták, a bíró nem tizenegyest ítélt, hanem a vonalon kívülről szabadrúgást. Szövegelésért és szidalmazásért a csapatkapitány Fele Sándor megkapta második sárgáját, ami pirosat ért – mínusz egy ember!
Fele Sz. végezte el a szabadrúgást, amit a vendégek kapusa a jobb sarokból tornázott ki.
Alig telt egy kis idő, az 53. percben ugyancsak szövegelésért Fele Szabolcs követhette bátyját az öltözőbe – mínusz két ember!
Mindezek után nem lehetett panasz a pályán maradtak akarására, de két ember hiányát nem tudtak pótolni. Az 55. percben a kapitányi karszalagot átvevő Roghina szabadrúgása szállt alig fölé. A következő negyedórában valóságos gólzápor következett: a 64. percben Szász kiszaladt a kapujából, besegíteni a védőknek, ám a kirúgott labdát szinte a félpályáról az árván maradt kapuba emelték – 1-2. A 69. percben egy beadást az ellenfél csatára szabadon átvett és kapura fordult – 1-3. Úgy tűnt, elment a meccs, de nem: a 73. percben egy mintaszerű támadás végén Roghina adott középre, Lakatos pedig látványos csukafejesből volt eredményes – 2-3. Az újraéledő reményekre a 77. percben újabb hidegzuhany érkezett, amikor egy kiugratás után újra két gól lett a különbség – 2-4. Az Unirea továbbra sem adta fel, és Lakatos harcosságát dicsérte, hogy a 88. percben az ellenfél tizenhatosán belül labdát szerzett, amit értékesített is – 3-4. Ezután már hiába volt a 3 perc hosszabbítás, és Szász is hiába húzódott fel az előrelőtt labdákra, maradt a vendégeknek kedvező eredmény.
A lefújás után pedig lehet újra gondolkodni játékosoknak, sportvezetőknek egyaránt: kinek vagy kiknek kellene valamit másként csinálni…
Csűri Sándor a következő csapatot szerepeltette: Szász – Ruszkai, Fele S., Sándor, Nagy, Fele Sz., Illés, Lakatos, Roghina, Szalai (71.p. Katona), Pap (63.p. Létai).
Az ifjúsági csapatok mérkőzését is a vendégek nyerték, 3-2 arányban.
A következő fordulóban az Unirea a Nagyváradi Bayern vendégeként lép majd pályára.
A forduló találkozóinak egy részét vasárnap játszák, így a tabellát később ismertetjük.

Keresés