Módosítások a PUG-hoz

Módosítások a PUG-hoz
2013. March 28.
A Helyi Tanács szerdai ülésén két módosítást is elfogadtak az általános városrendezési tervhez (PUG), kiterjesztve a belterületek határát.
/vlm/Image/Show/84/
A térkép továbbra is megtekinthető

A napokban számoltunk be arról, hogy elkészült az általános városrendezési terv (PUG), melyet tanulmányozni lehet a Városházán, és módosítási javaslatokat lehet tenni.
A képviselő-testület szerdai ülésén dr.Szilágyi Ferenc és Pap Sándor tanácsosok, a tervezet megvitatása során, egy-egy módosító javaslatot is tettek, melyeket a testület egyhangúan el is fogadott.
Előbbi tanácsos javasolta, hogy a tervezett elkerülő utak nyomvonalait is minősítsék belterületeknek. Mint ismeretes, két, a várost elkerülő út építése van tervben: az egyik a DN 19-es úton Tarcsa, illetve Nagykároly felé, a másik a DN 19C-n, Tarcsa, illetve a határ felé. Előbbi kivitelezésére kormányhatározat létezik, ellenben a második sem egy elvetett projekt, ezért indokolt az előrelátás, mondta a tanácsos.
Pap Sándor javaslatára a szeméttelep területét nyilvánítják belterületnek. A tanácsos ugyanakkor azt is javasolta, hogy a beltelkeknek minősülő területeket közművesíti is kellene. Ezzel mindenki egyetértett – és mindez csak pénz kérdése, tette hozzá Nyakó József polgármester.