“Mókázással” zárultak az idei Dióverő Szíp Napok

“Mókázással” zárultak az idei Dióverő Szíp Napok
2012. October 7.
A VI.Dióverő Szíp Napok utolsó rendezvényeként ma este mutatta be - újra - a Móka színjátszó csoport "Évszakok" című irodalmi-zenés összeállítását. A műsor végén Nyakó József polgármester nem csak az előadást köszönte meg, de az idei fesztivált is "lezárta".
/vlm/Image/Show/84/
A Móka színjátszó csoport előadása zárta az idei Dióverő Szíp Napokat

A Móka színjátszó csoport két héttel ezelőtt a Kristály étteremben mutatta be “Évszakok” című zenés-irodalmi műsorát – a részletes program, és némi méltatás ide kattintva olvasható az akkori előadás kapcsán.
Ami újdonságot jelentett, hogy az évszakokhoz kapcsolódóan a színpad hátterében kivetített fotók jelentek meg, mintegy látvány-aláfestésként (azonban zavarólag hatott, hogy egy-egy váltásnál mindig a vetítést vezérlő számítógép monitorját láttuk viszont, amint éppen “keresődik” a következő képanyag).
A helyszín változásából adódott az az újdonság is – ami a tudósító szubjektív véleménye szerint egyértelműen a produkció javát szolgálta – hogy lehetőség volt díszlet alkalmazására, ami gazdagabbá tette az elhangzott versek, dalok üzenetét, mert bár a lokál-fíling is “ütős volt”, de egy tágasabb színpad egy színjátszó csoportnak azért mégis csak más.
A kezdés előtt Szabó János csoportvezető-rendező köszöntötte a közönséget, megtisztelőnek nevezve, hogy a kétnapos fesztivál záró programja lehet a Móka.

Az előadók pedig láthatóan-hallhatóan jól érezték magukat a bőrükben és szerepeikben, a versek közti közismert dallamok pedig sokakat dúdolásra ragadtak a kultúrház nézőterét bő háromnegyedig megtöltő közönség soraiban.
Az ezúttal is megérdemelt vastaps után Nyakó József polgármester adott át emléklapot Szabó Jánosnak, megköszönve, hogy szereplésükkel hozzájárultak a VI.Dióverő Szíp Napok színvonalának emeléséhez.
A polgármester ugyanakkor a függöny összezárulásával befejezettnek is nyilvánította az idei programsorozatot, megígérve, hogy jövőre is lesznek Dióverő Szíp Napok.

Keresés