Most a döntetlen sem jött össze

Most a döntetlen sem jött össze
2019. April 1.
Hogy valami jót is mondjunk a szombati meccsről: gyönyörű tavaszi idő volt...
/vlm/Image/Show/84/
Elvileg győzelemre volt esélyünk a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 19., tavaszi negyedik fordulójában, hiszen a Szentandrási Crişult az ősszel hazai pályáján is legyőztük 3-2-re, illetve a tabellán mögöttünk voltak.
Gyönyörű tavaszi napsütésben vártuk tehát a kezdést, ami mozgalmasra sikeredett: már az első percben kezezés miatt tizenegyest reklamáltak a szurkolók és a kispadunk is, a következő percben Kis bravúrral mentette meg csapatát a góltól. A 11. percben már szinte menetrend szerint hátrányba kerültünk: szögletből érkezett a labda a kapu elé, ugyanoda egy vendég játékos pedig védő nélkül – 0 – 1. Pár perc múlva már a második meg nem adott tizenegyesünket reklamáltuk, ám az egyenlítés is megérkezett a 35. percben, amikor Széles emelt a kapu előterébe, a labdát Dumiter csúsztatta fejjel a hálóba – 1 – 1.
Majd a második félidőben rákapcsolunk, gondoltuk a szünetben, ám nem így történt. Nem sokkal a középkezdés után már harmadszor nem tudtuk meghatni a bírót tizenegyes-igényünkkel, az ellenfél egy szabadrúgásból a felső kapufát találta el mintegy válaszként. A 63. percben egy bombagóllal megint ők vezettek – 1- 2, és az egy pont iránti reményünk is végleg szertefoszlott, amikor egy védelmi hiba után a 83. percben megkaptuk a harmadikat is – 1- 3. A szépítés lehetősége még megcsillant, ám Fele Sz. szabadrúgását bravúrral mentette a vendégek kapusa…
A higgadtabban, megfontoltabban, talán azt is mondhatjuk, hogy a tudatosabban játszó csapat szerezte meg a három pontot, miközben a mienk görcsösen akartak, az idő múlásával egyre inkább siettették volna a támadásokat, amelyek ettől még pontatlanabbak lettek. Amíg 5 méterről nem találjuk el a kaput, amíg a legfőbb gólfelelősünk energiáit a játékvezetővel való vitatkozás viszi el, amíg elől nem tudjuk megtartani a labdát s amíg a középpályánk jószerével csak szemmel követi a játék menetét, addig még várnunk kell az első tavaszi győzelemre (2 döntetlen és 2 vereség az eddigi mérleg, a tabellán lecsúsztunk a 8. helyre).
Az Unirea összeállítása: Kis – Crişan, Lakatos, Lazăr, Urbanowski, Boros, Láposi (68. p. Bacsó), Dumiter, Széles (73. p. Fele Sz.), Solymosán, Gego.
A további eredmények és a tabella állása ide kattintva tekinthető meg.
A következő fordulóban a Vaskohsziklási CSO vendégei leszünk.

Keresés