Motocross: a sikeres szervezés EB-futamot eredményezhet

Motocross: a sikeres szervezés EB-futamot eredményezhet
2012. October 15.
A szezon utolsó motocross futamait rendezték meg a hét végén. A szövetség olyannyira meg volt elégedve a szervezéssel, hogy jövőre EB-futamot hozna a Transbuldex Ringre.
/vlm/Image/Show/84/
Az idei első (és egyben az utolsó) versenyt tartották a Transbuldex Ringen

A szezon utolsó fordulója egyben az első verseny is volt Transbuldex Ringen az idén, melynek során szombaton tartották a szabad-, majd a hivatalos edzéseket.
Vasárnap délelőtt ideális idő – nem esett az eső, nem volt hideg, és a Nap is ki-kibukkant a felhők mögül – várta a motorosokat, illetve a nézelődőket egyaránt. A vártnál kevesebb, nyolc kategóriában összesen 34 motoros állt rajthoz, ami azzal magyarázható, hogy a bajnokság utolsó fordulójáról volt szó, így azok közül, kiknek nem volt már esélyük sem arra, hogy esetleg javítsanak eddig elért helyezéseiken, azok nem vállalták az utazást, és az azzal járó költségeket.
A tervezett programot tudták tartani a szervezők, így a meghirdetett időpontokban kapták meg a rajtjelet az első, majd a második futamokra is a versenyzők.
A különböző kategóriák motorosait összevont mezőnyben indították, így együtt köröztek a pályán az amatőrök a veteránokkal (15 percet + 2 kör), a 65 és 85 cm3-sek (12/20 perc + 2 kör), az MX1, MX2 és MX2 junior résztvevői (30 perc + 2 kör), míg az 50 cm3-sek magukban teljesítettek 10 percet + 2 kört.
Aki éppen várakozott, a szünet alatt a parkolóban tankolta, tisztította, állította, javította motorját. A szállító járművek között láttunk a bihariak mellett Kovászna, Prahova, Maros, Brassó, Szeben, Bukarest és Ilfov megyei rendszámúakat is. Érdekes volt látni azokat a lakókocsikat, melyekben láthatóan egész család lakott, közösen kísérve el a versenyzőt a több napos távollétre.
A versenyzőkhöz hasonlóan a közönség is viszonylag kevés volt – összehasonlítva a korábbi alkalmakkal -, ám aki ott volt, az látványos versenyeket láthatott ugratókkal, éles kanyarokkal, és az érmelléki homokban olyan porfelhőt vertek a motorok, amilyenre az ország más pályáin – de talán még külföldieken is- aligha van mód.
A hol beboruló, hol kiderülő égbolt csak az utolsó futamok idején hintett pár cseppnyi esőt a pályára, megkímélve a versenyzőket egy újabb akadálytól.
Délután Karsai Attila alpolgármester adta át a díjakat a különböző kategóriák helyezettjeinek, az alábbiak szerint:
Amatőrök:
1. Staicu Ciprian (Topcross TCS)
2. Pana Ciprian (MRT Baicoi)
3. Hendea Alexandru (Transbuldex Racing)
Veteránok:
1. Pascu Mihai (MRT Baicoi)
2. Nagy Dániel (Steaua Bukarest)
50 cm3
1. Popovici Marius (AMC Bogdan Sibiu)
2. Sora David (Topcross TCS)
3. Cojanu Aida (Vectra Zarnesti)
65 cm3
1. Poponut Andrei (Steaua)
2. Stanescu Razvan (Topcross TCS)
3. Stan Iasmina (Vectra Zarnesti)
85 cm3
1. Tompa Róbert (Sugas SE Sepsiszentgyörgy)
2. Gradinaru Alexandru (CSM Bukarest)
3. Catana David (Steaua)
MX1
1. Ölyüs Attila (Transbuldex Racing)
2. Nagy József (Transbuldex Racing)
3. Bacsó József (Transbuldex Racing)
MX2
1. Corbea Virgil (Topcross TCS)
2. Cojanu Ionut (Vectra Zarnesti)
MX2 junior
1. Filip Andrei (JITSU Zarnesti)
2. Rosu Alexandru (Topcross TCS)
3. Marcu Valentin (Vectra Zarnesti).
A verseny egyben a nyílt nemzetközi bajnokságba is beszámított, ám csupán egy külföldi versenyző állt rajthoz, a debreceni Kádár Martin, aki a Transbuldex Racing színeiben lett negyedik az MX2 Junior kategóriában.
Örvendetes, hogy a mezőny harmadát a haza klub versenyzői tették ki, 10 fővel, a fentebb nem említettek mellett
Somogyi Imre – 4. hely, amatőrök,
Sziky Attila – kizárták
Cioroi Ioan – nem született összesített eredménye
Gnandt János – nem született összesített eredménye
Gábor Ervin – nem született összesített eredménye.
A szakszövetség képviselői annyira meg voltak elégedve a szervezéssel most is, illetve a pálya is annyira elnyerte már évek óta a versenyzők tetszését, hogy megfogalmazódott a gondolat: jövőre egy EB-futamot is
“elhoznának” Érmihályfalvára.

Keresés