Motocross country a Transbuldex Ringen

Motocross country a Transbuldex Ringen
2013. October 28.
Motocross country versenyt tartottak szombaton a Transbuldex Ringen, melyre mintegy 40 versenyző fogadta el a meghívást. (erdon.ro)
/vlm/Image/Show/84/
Különleges akadályok nehezitették a versenyzők dolgát

Sportolásra kiválóan alkalmas idő várta szombaton a motorosokat és a nézőket egyaránt a Transbuldex Ringen, amikor az érmihályfalvi klub meghívásos motocross country versenyt szervezett. Mint megtudtuk, a versengés nem számított be semmilyen hivatalos bajnokságba, ennek ellenére mintegy negyvenen álltak rajthoz Aradról, Kolozsvárról, Nagyváradról, Szebenből, Élesdről, Zilahról, Nagybányáról, Szatmárról, Magyarországról (Nyíregyháza, Debrecen, Nyírbéltek), és akadt egy hollandiai motoros is.
A verseny érdekességét és látványosságát az adja, hogy a motorosok dolgát nem csak egymás előzése, illetve a kanyarok, dombok, a talaj lazasága nehezítette, de a gumiabroncsokból, gerendákból eszkábált akadályok is. Ráadásul a rajt sem a hagyományos volt: a motorosok egy rajtvonaltól futva érték el motorjaikat, majd indítottak, és ki milyen ügyes volt, indulhatott.
A hat fős futamok után az utolsó kettő mindig kiesett, a többiek továbbjutottak – ezt nevezik amerikai típusú versenynek.
A három kategóriában kialakult eredmények:
A kategória (profik) – 1. Rienk Tuinstra (Hollandia),
2. Rogojan Emanuel (Szeben),
3. Oláh László (Szatmár);
B kategória (haladók) – 1. Turdean Tudor (Kolozsvár),
2. Nagy Attila (Magyarország),
3. Costin Roland (Nagybánya);
C kategória (amatőrök) – 1. Bibaci Gábor (Magyarország),
2. Rosca Ioan (Nagyvbánya),
3. Bodis Botond (Szatmár).
A helyi Transbuldex Racing színeiben három versenyző indult – Gábor Áron, Nagy József és Veres Gáspár – ám az említett amerikai típusú versenyben mind elvéreztek, nem állhattak dobogóra.
(erdon.ro)

Keresés