Műhelyben dolgozva készülnek a tavaszra

Műhelyben dolgozva készülnek a tavaszra
2013. April 3.
A Helyi Tanács legutóbbi ülésén Karsai Attila alpolgármester napirenden kívül tájékoztatta a tanácsosokat, hogy a Városháza alkalmazottai - egészen pontosan a városgazdálkodásban foglalkoztatottak - a rossz idő napjaiban sem tétlenkednek.
/vlm/Image/Show/84/
Kukákat készítenek elő kihelyezésre, a további képeken a kerítésnek való karók, illetve az aknafedelek

A Helyi Tanács legutóbbi ülésén Karsai Attila alpolgármester napirenden kívül tájékoztatta a tanácsosokat, hogy a Városháza alkalmazottai – egészen pontosan a városgazdálkodásban foglalkoztatottak – a rossz idő napjaiban sem tétlenkednek, hanem készülnek a szebb napokra, és úgynevezett műhelymunkákat végeznek.
Fotókkal illusztrálta is, hogy például előkészítik azokat a karókat, melyekkel majd a termény- és állatpiacon kiképzik a kötelezően létrehozandó karámokat, elválasztó falakat, be- és kijáratokat.
Költség megtakarítási céllal saját forrásból előteremtve a hozzávalókat olyan kukákat készítettek – egyelőre 36 darabot – amilyenek manapság is láthatóak az utcákon: tartóoszlopokon fémlemezből készült, henger formájú, zöld szeméttárolók. Ezeket az elhasználódott, főként műanyagból készültek lecserélésére használják majd, illetve olyan helyekre is tesznek ki belőlük, ahol eddig nem voltak.
Készítettek olyan aknatetőket is, melyekkel ki lehet cserélni a balesetveszélyesekké váltakat. Ezekből fognak felhasználni majd akkor, amikor a SanPaolo Bank előtt megkezdett járdajavítást folytatni fogják az Ardelean-patika – Transilvania Bank közötti szakaszon, vízelvezető rendszert is kiépítve.

Keresés