Munkában a földgyalu

Munkában a földgyalu
2013. April 16.
Hétfőn érkezett meg az a gréder, amit az önkormányzat a Megyei Tanács támogatásával vásárolt meg. A földgyalu már a héten munkába is áll.
/vlm/Image/Show/84/
Hétfőn és kedden még próbálták a földgyalut

Több éve, talán már egy évtizede is, hogy az önkormányzatnál téma egy saját földgyalu (gréder) vásárlása, tekintetbe véve az utak állapotát, illetve azt, hogy az erőgép bérlésére jelentős összegeket költöttek az esztendők folyamán. A jelenlegi városvezetésben is tovább élt a vásárlás terve, ami hétfőn konkretizálódott: megérkezett az erőgép!
Karsai Attila alpolgármester elmondta: a megyei tanácstól célirányosan kapott 17 ezer euróból sikerült megvásárolni a grédert, ami használt ugyan, de nagyon jó állapotban van. Egy új ára 60 ezer eurónál kezdődik, erre nincs pénz.
Már hétfőn délután, majd kedden újra próba egyengetést végeztek a Vízimalom felé vezető úton, és még a héten már “élesben” is munkába áll a földgyalu. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy a legforgalmasabb utcákkal kezdenek:
– a Wesselényi utcán át az ANL-tömbházakig;
– az Arany János utca – N.Balcescu utca – Szentgyörgyi Albert utca – Bank utca – Apáczai Csere János utca – Iskola utca.
Ezek után természetesen a többi utca is sorra kerül.
Az alpolgármester ezúton is kéri, hogy a lakosok távolítsanak el az utcáról mindent, ami nem oda való (építkezési anyagokat, lerobbant járműveket, stb.), hogy azok ne akadályozzák a földgyalu munkáját.

Keresés