Munkaközvetítés az elöljáróságon

Munkaközvetítés az elöljáróságon
2013. January 4.
Sokan kopogtatnak a Polgármesteri Hivatal ajtaján munkát keresve, ezért egyfajta közvetítői szerepet vállalnak fel - tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől.
/vlm/Image/Show/84/
Ilyen formátumú az új működési engedély

Sokan kopogtatnak a Polgármesteri Hivatal ajtaján munkát keresve, ezért egyfajta közvetítői szerepet vállalnak fel – tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől.

Azt tervezik, hogy már a napokban kérést küldenek szét a városban működő cégekhez, vállalaltokhoz, melyben felkérik azok illetékeseit, hogy amennyiben szabad munkahelyük van, azt tudassák az elöljárósággal, természetesen feltüntetve az elvárásaikat is a munkavállaló irányába. A visszaérkező adatokból egy nyílvántartást állítanak össze, ami alapján a munkát keresőket már útba tudják igazítani.

Az említett felkérés természetesen nem csak a pillanatnyilag szabad munkahelyek közlésére vonatkozik, hanem a későbbiekben esetleg felszabadulókra is, így a nyílvántartás folyamatosan akutális lehet.

Érdeklődni – akár munkaadói, akár munkavállalói részről – a 0259 / 35-52-16 – os telefonszámon lehet.

Kapcsolódó hír, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban időszerüsítették a szolgáltatással és kereskedelemmel foglalkozó cégek, vállalkozók listáját. A Helyi Tanács még 2009-ben hozott egy határozatot, miszerint ezeknek a helyhatóságtól is kell évente megújítandó működési engedélyt beszerezniük. Az állami nyílvántartás szerint 613 ilyen cég és vállalkozó működik a város területén, a helyhatóságnak azonban csak 320-ról volt tudomása! A “különbség” egy-egy felszólítást kapott, hogy tisztázza helyzetét, váltsa ki az engedélyt – ha még működik. Ugyanis több esetben kiderült, hogy a cégtulajdonos tudomása szerint cége már megszűnt, ám valamilyen adminisztrációs hiba miatt hivatalosan mégsem. Akár az is megtörténhet ilyen esetben, hogy az “egykori” cégvezető egy szép napon olyan számlákat kap, amelyeken elmaradt járulékok befizetésére szólítja fel az állam, miközben ő ugye abban a tudatban él, hogy cégét felszámolta.

Keresés