Mutassák meg magukat az érmelléki gazdák

Mutassák meg magukat az érmelléki gazdák
2018. September 21.
A Dióverő Nagyvásár egyik célja: minden gazda mutathassa meg keze munkájának és szakértelmének "gyümölcsét".
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Egy hét múlva, szeptember 28-án kezdődik az idei Dióverő Nagyvásár. Ahogyan az a nevéből is következik, az esemény egyik sarkköve a vásár, illetve a mezőgazdasági termelőknek nyújtott bemutatkozási lehetőség. A rendezvény súlyát növeli, hogy a magyarországi és a romániai szakminiszter jelenlétére is számítanak a szervezők: dr. Nagy István agrárminiszter a fővédnöki tisztet is betölti, kollégájával, Petre Daea mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel pedig szombaton délután díjakat ad majd át az állattenyésztésben, gyümölcs-, gabona- és zöldségtermesztésben jeleskedőknek. Igennel válaszolt a szervezők meghívására Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú Bihar megyei elnöke és Sebestyén Csaba képviselő, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének országos elnöke is. Hogy a meghívottak mit is láthatnak majd? Azt, hogy mire büszke az érmelléki gazda, hiszen a jószág és mezőgazdasági termékszemlén mindenki bemutathatja a keze munkájának és szakértelmének “gyümölcsét”.

Mindenki, hangsúlyozta a rendezvénnyel kapcsolatban Nyakó József polgármester, hozzátéve: minden híreszteléssel ellentétben senki nincs kirekesztve a bemutatkozási lehetőségtől, a szervezők várják a terményeikre büszke gazdákat, hiszen éppen ez a cél, hogy megmutassák magukat, keltsék jó hírét a térségnek.

A polgármester azt is elmondta, hogy ezzel a megmutatkozási lehetőséggel nem csak a helyiek, de éppenséggel a környékbeliek is élnek: mind a nyolc megszólított település, Érkörtvélyestől Bihardiószegig egy-egy terménnyel megrakott szekérrel lesz jelen a bemutatón, melyre természetesen minden érdeklődőt várnak, csakúgy, mint a háromnapos eseménysorozat többi programjára is.