Nagy gólarányú győzelem egy gyengébb csapat ellen

Nagy gólarányú győzelem egy gyengébb csapat ellen
2013. September 15.
Az V.-Liga első csoportjának negyedik fordulójában szombat délután a hazaiak gólarányt javítottak: Unirea – Esküllői Inter 6 – 1 (2 – 0).
/vlm/Image/Show/84/
A csapatok "pacsizása" a találkozó előtt

Bár nap közben többször is eleredt az eső, a találkozó idején nem esett, sőt, időnként a nap is kisütött. A találkozó elejétől egyértelmű volt, hogy az Unirea a jobb csapat, ezt a 3. és a 15. percben Fele Sz. távoli lövései nyomatékosították, előbbit a kapus ütötte ki, utóbbit – melyet vagy 30 méterről eresztett el szabadrúgásból – a felső léc állította meg. Érzehető volt, hogy a fölény akkor fog gólban, sőt, gólokban megmutatkozni, ha megszületik az első találat, ami „átszakítja a gátat”;. Erre a 29. percig kellett várni, amikor egy szöglet utáni kavarodásban Illés bombázott a hálóba – 1-0. Csupán három perc telt el: Illés beadását Keresztúri értékesítette – 2-0. Bár voltak még helyzeteink, több gól nem született az első félidőben. Nem úgy a másodikban, rögtön az 52. percben: Gábor beadásából újra Illés volt eredményes – 3-0.Újfent három percet kellett várni a különbség növelésére, amikor a „sorminta”; szerint Keresztúri következett: nagypályán ritkán látható „kispályás”; gólt szerzett, a már elfektetett kapus előtt visszahúzta a labdát, majd alányesve átemelte rajta – 4-0. Ismét csak három perc múlt el az újabb nagy helyzetig, ám Fele Sz. büntetőt hibázott, és ezzel együtt, bár számos nagy helyezte volt, ezen a napon nem jött össze a gólszerzés a játékosnak. A gólszerzők listájára Nagy Zs. iratkoztott fel a 66. percben, egy szöglet után fejesből volt eredményes – 5-0. Az esküllőiek szépíteni tudtak a 81. percben, amikor gyakorlatilag első próbálkozásuk irányult a kapura egy védelmi hiba után, góljuk fejesből született néhány szögletük egyikéből – 5-1. Hogy ne a vendégeké legyen az utolsó szó, arról Kerezsi gondoskodott, aki becserélése után négy perccel a tizenegyes ponton addig nyüzsgött, míg kapurafordulva kapásból a hálóba vágta a labdát – 6-1. Ez a 88. percben történt, amikor is a mindkét fél szempontjából sokszor nevetséges ítéleteket hozó játékvezető azok megkoronázásaként le is fújta a találkozót. Az Unirea nála gyengébb ellenfelet győzött le megérdemelten, a különbség akár két számjegyű is lehetett volna.

Szabó Zoltán edző csapata: Ármós – Horváth (53.p. Klein), Nagy Zs., Lakatos (84.p. Kerezsi), Csiri, Varadi (67.p. Létai), Fele Sz., Illés, Sándor Kr. (46. Benciu), Gábor, Keresztúri (75.p. Solti).

Az Unirea a következő fordulóban Révre látogat.

Keresés