Nagy örömet szereztünk a mácsapusztaiaknak

Nagy örömet szereztünk a mácsapusztaiaknak
2019. October 7.
Gyászos produkció a nemzeti gyásznapon...
/vlm/Image/Show/84/
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójának nyolc meccse közül öt esetben a vendég együttesek nyertek. Ez persze nem vigasz számunkra abban, hogy az Unirea váratlan, súlyos 4-1-es vereséget szenvedett a Praszler stadionban október 6-án, vasárnap délután a Mácsapusztai Unireától, ráadásul csapnivaló “produkcióval”. A borongós, hűvös időben kemény belemenésekkel tarkított küzdelem zajlott a pályán megfontolt, tervszerű játék helyett. A 38. percben kerültünk hátrányba, egy szabadrúgás után kanyarodott a labda a kapunk elé, a vendég játékos zavartalanul fejelt kapunkba – 0-1. Helyzetünk adódott, még az elején Solymosán nem boldogult a kapu előtt, később Gego lövését fogta a kapus, Boros a kapufát találta el. A szünet után ifj. Fele Sándor agresszívabb játékot kért tanítványaitól, amiből annyi valósult meg, hogy az elképzeléseket erővel próbálták helyettesíteni. A 60. percig össze is szedtünk 5 sárga lapot, amiből az utolsó Boros másodikja volt, tehát emberhátrányba is kerültünk… Addigra azonban már 0-2 volt, egy felső lécről lecsapódó labdát a partjelző a gólvonalon túl látott. A 62. percben lett 0-3, kapusunk egy már megszelídített labdát egyszerűen beejtett a kapuba, ennek ellenére a kialakult eredményért legkevésbé ő a hibás, hiszen az ificsapat hálóőreként, kényszerhelyzetben és első alkalommal állt a felnőttcsapat gólvonalán, nem csoda, ha izgult. (A nagy csapatban szerepelt már többször is, mezőnyjátékosként!) A mácsapusztai kispadon ekkor már valóságos bulihangulat volt, láthatóan nem győzelemre, még pontszerzésre sem számítottak… Némi reményt jelentett, hogy a 72. percben Gego beadásából Solymosán – némi kapus segédlettel – betalált, 1-3, ám a 76. percben egy vendég játékos úgy szlalomozott át a fél pályán a mieink óvó tekintetétől kísérve, hogy nem is lehetett más a vége, mint 1-4. Idegesség, kapkodás, fejetlenség – talán ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a továbbiakat is, amikor Széles fölé, Crişan meg a kapu mellé rúgott, Gego 3 méterről nem tudott a hálóba fejelni, Lazăr az ötösön belül nem találta a labdát… A mácsapusztai kapus, bár egyáltalán nem akarjuk lebcsülni, nem a legfiatalabb korosztályhoz tartozott, látható túlsúllyal is bírt, ennek ellenére elenyésző esetben tettük próbára, péládul távoli (és kaput eltaláló) lövésekkel.
“Fújd már le”, kiabálta egy szurkoló a lelátóról a bírónak, érezve, hogy a legjobb, ami történhet velünk, ha nem kínlódunk tovább…
Az Unirea összeállítása: Tankó – Jude, Sabău, Dorogi (46. Széles), Crişan, Bacsó, Solymosán (81. p. Pop), Boros, Lakatos, Lazăr, Gego.
A további eredmények ITT, a tabella ITT olvasható
Az ifjúsági csapat 8-1-es győzelmet aratott.
A következő fordulóban a Vaskohsziklási CSO vendégei leszünk.