Nagyjából egyetértettek, de mégsem

Nagyjából egyetértettek, de mégsem
2014. July 30.
Nem fogadott el az érmihályfalvi képviselő-testület egy földvásárlási tervezetet, melyről nagyjából megegyezett az RMDSZ és az EMNP frakcióinak véleménye, ám előbbi mellette, utóbbi ellene szavazott. (BN)
/vlm/Image/Show/84/

A kedden délelőtt tartott helyi tanácsi ülés egyik napirendi pontja volt annak a földterületnek a megvásárlása, melyre a csatornahálózat egy átemelő telepét építenek. Az előterjesztésből megtudtuk: 1557 m²-ről van szó, az alkubizottság 5,5 euró/m² árat javasolt. Dr.Szilágyi Ferenc az EMNP-frakció nevében egyrészt kifogásolta az árat, mivel a becsüsi ár 3,5 euró volt (amit már elfogadhatónak ítéltek volna), másrészt a terület nagyságát, hiszen nagyjából tizedére van szükség. Javasolta, hogy vásároljanak kisebb területet, amikor esetleg kisebb lehet az ár is.

A kifogásokat jogosnak nevezte az RMDSZ-frakció nevében Gazsi Zsolt és Chiş Gheorghe is, ám azzal indokolták az ennek ellenére megszületett pozitív ajánlást, hogy a család nem adja olcsóbban, de sem darabokban a területet, mert utána a megmaradó rész értékét vesztheti.
Elhangzott: a tulajdonos család még a csatornázási beruházás megkezdése előtt lett birtokos, ezt azért tartották fontosnak, mert az egyik tag a helyi RMDSZ-szervezet alelnöke. További indokként hangzott el, hogy másik terület a beruházási terv átdolgozását kívánná, ami időveszteséget, ezzel együtt a beruházás sikerét veszélyeztetné. (Mint korábban beszámoltunk róla, egy önkormányzati társuláson keresztül nyílik lehetőség infrastrukturális munkák elvégzésére, jövő év végi határidőkkel.)

Nyakó József polgármester, aki maga is sokallta az árat, úgy vélte, ha nagyobb területet vesznek is meg, a “többletet” később tudják hasznosítani.

Még néhány pro és kontra érv elhangzott a szavazás előtt, melyen az RMDSZ-frakció igennel, az EMNP-frakció nemmel voksolt, és mivel előbbiektől voltak hiányzók, nem lett meg az elfogadáshoz szükséges kétharmad, a határozati javaslat tehát visszakerül az alkubizottság elé.

(BN)

Keresés