Nagyon hideg éjszakák…

Nagyon hideg éjszakák…
2016. January 22.
A nagy hideg vasárnapig tart. Hétfőtől megenyhül az idő, és a jövő hét közepén már az is elképzelhető, hogy a -10 fokos éjszakák után egész nap fagypont felett alakul a hőmérséklet, még éjszaka is.
/vlm/Image/Show/84/

Ahogy a reggeli hírekben lehetett hallani, Románia déli részén, ahol egyébként 25-35 cm közötti a hóréteg, néhol -20 fokig, vagy az alá süllyedtek a hőmérsékletek, ami több mint 10 fokkal számít hidegebbnek, mint a sokéves átlag. Bár Biharra nem érvényes az öt nyugati megye kivételével az egész országra tegnap kiadott sárga riasztás, nálunk is nagyon hideg lesz. Ha nem is -20 fokot, de a napokban mi is kapunk egy kis ízelítőt az igazi télből.
Nagyváradon 6, Székelyhídon pedig 5 cm friss havat mértek. Csütörtökön a késő délutáni órákra már kisütött a Nap és a derült ég megtette hatását, ugyanis este 21 órakor több helyen mértek -10 fok alatti hőmérsékleteket. Nem elképzelhetetlen, hogy a holnap hajnali órákra -15 fok alá süllyedjen a hőmérséklet.
Ami a folytatást illeti, a nagy hideg vasárnapig tart. Bár szombaton észak-nyugat felől egy melegfront éri el a Kárpát-medencét, ez nálunk nem hoz friss havat. Esetleg Észak-Biharban, vagy Szatmárban hullhat 1-2 cm. Ezt követően hétfőtől megenyhül az idő, és a jövő hét közepén már az is elképzelhető, hogy a -10 fokos éjszakák után egész nap fagypont felett alakul a hőmérséklet, még éjszaka is.

Bántó Norbert

Keresés