Nagyváradon “fürkésztünk”

Nagyváradon “fürkésztünk”
2017. March 1.
Az érmihályfalvi kisdiákok február 25-én reggel indultak Nagyváradra, a Fürkész helyesírási verseny megyei szakaszára. Együtt utaztak a gimnáziumba járó legjobb "fürkészőkkel" és a vallás-tantárgyverseny továbbjutó diákjaival. Gábor Éva tanítónő összefoglalója.
/vlm/Image/Show/84/

Az érmihályfalvi kisdiákok február 25-én reggel indultak Nagyváradra, a Fürkész helyesírási verseny megyei szakaszára. Együtt utaztak a gimnáziumba járó legjobb “fürkészőkkel” és a vallás-tantárgyverseny továbbjutó diákjaival. A kisebbeket Csengeri Erika (helyi szervező), Gliga Judit, Karászi Éva, Belényesi Katalin, Nagy Katalin és Gábor Éva felkészítő tanítónők kísérték el. Az V-VIII. osztályos diákok Boros Emőke, Nagy Éva és Szabó Emőke felkészítő tanárok kíséretében utaztak. A verseny megnyitójára délelőtt 10 órakor a Lórántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban került sor, ahol dr.Pető Csilla tanfelügyelőnő köszöntötte a gyerekeket, pedagógusokat a maga kellemes, közvetlen hangnemében, kiemelve többek között, hogy az itt résztvevő gyerekek már mind győztesek. Milyen igaza van, hisz ezek a diákok a megye legjobb helyesen író tanulói, iskoláik büszkeségei.

A verseny főszervezője, Krasznai Tünde tanítónő is üdvözölte a megjelenteket. A nagyobbakat Demeter Ignác, a verseny másik szervezője köszöntötte.

A megnyitó után a díszteremből a gyerekek a kijelölt tantermekbe mentek, s várták a verseny kezdetét. A szülők, tanítók, elhagyták a termeket, a felvigyázó pedagógusok pedig elfoglalták helyeiket az osztálytermekben. Rövid megbeszélés után kiosztottuk a feladatlapokat és elkezdődött a verseny. Természetesen egyik pedagógus sem tartózkodhatott abban a teremben, ahol diákja volt. A feladatsor első pontja tollbamondás volt, a többi pedig változatos nyelvi feladat, amelyek megoldására összesen 60 perc állt a versenyzők rendelkezésére.
A verseny végeztével a már megszokott fotózkodás következett, majd pedig “lazításként” a gyors-étterem látogatása, mert igen megéheztek a gyerekek a nagy munkában.
Eközben a javító pedagógusok igyekeztek mielőbb végezni feladatukkal, hogy estére már elérhető legyen mindenki számára a – diakokert.ro honlapon – a verseny eredménye. Így is történt. Az érmihályfalvi gyerekek a következő helyezéseket érték el:
– másodikosok közül Molnár Sára (tanítók Karászi Éva és Király Zsuzsanna) a IX.helyen végzett;
– II.C. osztályos Karsai Kristóf (Gábor Éva tanítványa) III. helyezést érte el, csupán fél ponttal lemaradva attól, hogy országos döntős lehessen;
– a III.és IV.osztályosok közül most nem került be senki a legjobb tíz közé;
– az V. osztályosok kategóriájában Gulácsi Kitty (Nagy Éva diákja) V. helyen végzett, hasonlóan a VII.osztályos Szilágyi Pannához (Szabó Emőke diákja);
– a VI. osztályos Biri Csilla (Kovács Brigitta diákja) IV. helyet szerzett;
– a legügyesebb érmihályfalvi VIII.osztályos pedig Csűri Enikő (Boros Emőke tanítványa) a X. helyet szerezte meg.
Az ünnepélyes eredményhirdetés jövő héten lesz Nagyváradon.
Mindenkinek további jó fürkészést kívánunk!

Keresés