“Napjainkban több helyen is dolgoznak építőbrigádok”

“Napjainkban több helyen is dolgoznak építőbrigádok”
2019. August 20.
Nyakó József polgármester több folyamatban lévő beruházásról is beszámolt: készül a tanuszoda, több elhanyagolt terület kap új funkciót, rövidesen aszfaltozzák a Hajnal utcát, megújul a Városháza és környéke.
Fent balra: a tanuszodánál befejeződtek a talajmunkák, jobbra: dolgozik a földgyalu a Hajnal utcán; lent balra: parkoló lesz a Kálvin János utca eddig elhanyagolt részén, jobbra: az egykori vágóhíd előtti területet is rendbe tették

“Folytatódnak a magánházak felújításai az egész városban, ezért elismerés illet minden igyekvő, építkező tulajdonost. Sajnos, még mindig sok az elhanyagolt külsejű épület, ezért viszont kénytelenek leszünk olyan eszközökhöz folyamodni, melyekkel rávesszük a tulajdonosokat, hogy többet törődjenek épületeik állapotával és arculatával. A város is igyekszik a pénzügyi lehetőségekhez mérten karbantartani, szépíteni és építeni vagyonát. Napjainkban több helyen is dolgoznak építőbrigádok”, mondta Nyakó József polgármester, aki részletesen fel is sorolta ezeket az építkezéseket.

A tanuszoda Megyei Tanács által támogatott építése túljutott első szakaszán: mintegy 3500 köbméternyi földet kitermelve és elszállítva végzett a kivitelező a talajmunkával.

Az említett talajmunkához kapcsolódik további két munkálat. Az egyik, hogy a Kálvin János utca második felében, a Móka patak jobb partján megszüntettek egy gazos, elhanyagolt, sokak által szeméttelepnek használt részt. Ez kövezés és kerítés felállítása után parkoló lesz, és abban is kapcsolódik a majdani uszodához, hogy a parkoló hátsó részénél hidat építenek a Mókán át, így az uszodába igyekvők az új parkolóban hagyhatják majd járműveiket.

Az uszodánál kitermelt földből jutott a Kazinczy Ferenc utcába is, az egykori vágóhíd előtti ugyancsak elhanyagolt területre, amit így feltöltöttek, bekerítettek és egy évre használatba adnak annak a cégnek eszköztárolásra, mely a csatornázási munkákat végzi.

Újabb fázisához érkezett a Hajnal utca korszerűsítése: miközben épülnek az útmenti árkok és a kapubejáratok, a talajgyalu megkezdte az aszfalt alatti kavicsréteg terítését. Az utca jobb oldalán járdákat is fognak készíteni. Ez a beruházás az aszfaltozással együtt egy hónapon belül a végéhez érhet, fejezte ki reményét a polgármester.

A főtér arculatának alakítása során hamarosan megkezdődik a régebben épült tömbházak előtti járda felújítása, azok előtt, ahol még nem történt az meg korábban (T 4 – 5).

Ugyancsak rövidesen megkezdődik, szintén a Megyei Tanács támogatásával, a Városháza külső felújítása, amihez hozzátartozik a környezet (járda, parkoló) megszépítése is.

Keresés