Ne hagyjuk! – Az EMNP partiumi sajtószolgálata által kiadott közlemény

Ne hagyjuk! – Az EMNP partiumi sajtószolgálata által kiadott közlemény
2013. June 12.
Az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvai szervezete felhívással fordul a érmelléki város lakosságához a helyi tanács 2013/1861 iktatószámmal jóváhagyott határozattervezete ügyében. Az EMNP partiumi sajtószolgálata által kiadott közlemény.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Felhívás

Érmihályfalva, 2013. június 11.

Évi 2400 tonna hulladékot szállítanának Érmihályfalvára

Ne hagyjuk!

Az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvai szervezete felhívással fordul a érmelléki város lakosságához a helyi tanács 2013/1861 iktatószámmal jóváhagyott határozattervezete ügyében. Ennek értelmében évente 2400 tonna, Margittáról és környékéről származó szemetet helyeznének el a város szeméttelepén. A tanácsi ülésen a többségi tanácsosok nem hallgatva az ész érvekre, megszavazták a tervezetet, csak a négy néppárti tanácsos szavazott ellene.

Az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői szerint – és nem csak ők gondolják így – a lakosság érdeke, hogy ne szállítsanak más városokból szemetet Érmihályfalva területére. A szemétlerakat óriási veszélyforrást jelent a lakosságra, arról nem is beszélve, hogy 300 méterre lakóházak sorakoznak, sőt egy iskolaépület is van a közelben. Komoly problémát jelent az aktuális szemét mennyisége és tisztázatlan a jövőt illetően a szemétdomb bezáratása is. Az, hogy a szemétkezelés kérdése milyen összegből lesz megoldva még kérdéses, tény azonban, hogy Érmihályfalvának nincs erre elkülönített pénzügyi kerete.

A Néppárt aláírásgyűjtést indít a határozat visszavonása érdekében, hogy ne kerüljön más település szemete Érmihályfalvára. Azok, akik csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez, Czeglédi Júlia néppárti tanácsost keressék az EMNT-irodában (Köztársaság út 40.), vagy a 0762/248-695-ös telefonszámon.

Az Erdélyi Magyar Néppárt

partiumi sajtószolgálata

Keresés