Négy osztály szalagavatója volt szombaton

Négy osztály szalagavatója volt szombaton
2017. March 6.
A szokástól eltérően idén egy napon tartották meg a főgimnázium végzős osztályainak szalagavatóját.
/vlm/Image/Show/84/
Zeffer Tímea igazgatónő mögött a végzős osztályok

A Mezőgazdasági Főgimnázium négy végzős osztályának szalagavatóját tartották meg szombaton este a kultúrházban.

A négy osztály: XII. A. – osztályfőnök Körmendi Gyula; XII. B. – osztályfőnök Varga Mihai; XII. C. – osztályfőnök Szilágyi József; XII. D. – osztályfőnök Hegyesi Judit.

Zeffer Tímea igazgatónő – aki betegszabadságát “szakította meg” egy órányira – arról beszélt egyebek mellett, hogy a most feltűzött szalag egy “határvonal”, mely jelképesen elválasztja a gyerekkort a felnőttkortól, amikor, miközben egyes ajtók becsukódnak a diákok mögött, másik kinyílnak előttük, jövőre pedig már (remélhetőleg) nem a dolgozat és leckeíráson kell törjék a fejüket.

Dr. Dersidan Stefania aligazgatónő nem lehetett jelen az ünnepségen, az ő biztató szavait is az igazgatónő tolmácsolta: a végzősöknek legyen önbizalmuk, gondolkodjanak pozitívan és tartsák magukat ahhoz, hogy a legjobb befektetés a tudás.

Ezt követte a szalagtűzés. Elsőként a búcsúztató osztályok nevében a XI. C. osztályfőnöke, Kozma Károly tűzött szalagot Zeffer Tímeának, majd az igazgatónő az ünnepségre ezúttal is megérkezett testvériskolai, a debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégiumot képviselő küldöttség két pedagógusának, Horváth Beatrixnak és Nagy Bélának (képünkön). Következett Nyakó József polgármester és Kiss Csaba, a szülőbizottság elnöke, az osztályfőnökök, utóbbiak elő pedig sorra járultak a diákjaik. Következtek a búcsúbeszédek, majd a XI.-es osztályok (osztályfőnökök: Micle Ioana, Stancz Éva és Kozma Károly) szórakoztató összeállítása következett mintegy egy órában.

A szalagavató ünnepség a kultúrházban ezzel véget ért, az osztályok saját szervezésükben ünnepeltek tovább.

(További fotók ide kattintva.)

Keresés