Negyedszer volt kihelyezett konzuli nap

Negyedszer volt kihelyezett konzuli nap
2012. September 30.
Negyedszer volt tegnap 11 és 15 óra között kihelyezett konzuli nap a Demokrácia Központban. A Kolozsvári Főkonzulátus munkatársai két, mozgásában korlátozott személyhez is kimentek.
/vlm/Image/Show/84/
Sokan felkeresték a Demokrácia Központot a konzuli napon

Az áprilisban tartott harmadik után tegnap negyedszer volt kihelyezett konzuli nap a Demokrácia Központban. Az ügyfeleket ezúttal is Albertné Simon Edina, a Kolozsvári Főkonzulátus konzulja, illetve három kollégája fogadta. Mint megtudtuk, összesen 49 családtól vették át a könnyített honosítást kérelmező iratcsomót, és 160 család anyakönyvi iratait hozták el. Utóbbiak egy részét át is vették az érintettek, a többit ez után vehetik majd át a Demokrácia Központban tulajdonosaik, akiket értesítenek a későbbiekben.
A konzul két helyszínre el is ment: egy esetben állampolgársági eskütétel volt Székelyhídon, míg helyben anyakönyvi iratokat kézbesített – mindkét esetben mozgásában korlátozott személyek várták érkezését.
Érdekesség, hogy a könnyített honosítást kérelmező legfiatalabb ügyfél a szüleivel Szatmáron élő, egy hónapos Varga Luca volt (mellékelt képünkön).

Továbbra is szívesen jövünk majd Érmihályfalvára ügyintézni, mert látjuk, hogy van igény rá, mondta kérdésünkre Albertné Simon Edina.