Néhány pontosítás a szemétszállításról

Néhány pontosítás a szemétszállításról
2016. July 15.
A szemét nem marad a lakosoknál, még ha rövid ideig zsákokba is kell szedni azt. Az átmenet legtöbb 2 - 3 hétig tarthat.
/vlm/Image/Show/84/
Ugyanazokon a napokon járnak ugyanazokon az utcákon a szemetesek

A szemétszállítást végző cég váltása miatt sok kérdés megfogalmazódik a lakosokban. Ezek kapcsán Karsai Attila alpolgármester néhány pontosítást közölt.

A távozó (BioFlorisal) és az időszakos szolgáltatást végző (AVE) cég nem egyezett meg a lakosoknál lévő kukák használatáról, így előbbi nem adja azt oda az átmenet időszakára utóbbinak. Ennek következtében a jövő hét folyamán a lakosoknál használatban lévő, a BioFlorisal tulajdonát képező kukákat tulajdonosuk összeszedi. Ez a lakosok szempontjából azt jelenti, hogy a kukákat most is a szokásnak megfelelő napon (szeméttel együtt) kiteszik az utcára, ám már nem viszik vissza kiürítésük után, hanem az új cégtől egy-egy zsákot kapnak helyette. Ezekbe a zsákokba kell tenni a szemetet legtöbb 2 – 3 alkalommal, ameddig kiosztják az új kukákat városszerte.

Az alpolgármester kiemelte: az átmeneti időszakban a szolgáltatásért a lakosok nem kell fizessenek, a kukások pedig ugyanazokon a napokon járnak ugyanazokon az utcákon, ahogyan eddig.

A szemét nem marad senkinek a nyakán, hangsúlyozta Karsai Attila. Hozzáfűzte: a fentiek nem vonatkoznak a szelektív szemétgyűjtésre, abban a vonatkozásban minden marad a régiben. Egyúttal a lakosság megértését és türelmét is kérik az átmeneti időszakra.

Keresés