Nem csak a sportolókat szolgálhatja a létesítmény

Nem csak a sportolókat szolgálhatja a létesítmény
2017. March 30.
Nem csak sportolóknak való öltöző, de akár több tucat személy elszállásolására is alkalmas "vendégház" lett egy évekkel ezelőtt kezdődött érmihályfalvi beruházás eredménye.
/vlm/Image/Show/84/

Évekkel ezelőtt indított a kormány egy pályázatot, mellyel sport-, nevezetesen labdarúgó pályák létesítését támogatta. Érmihályfalva még előző városvezetése is leadta a maga pályázatát, nyert is. A kivitelezés megkezdődött a Százhold nevű városrészben, ám időközben a támogatás “elapadt”, a kivitelező csődbe ment.

A jelenlegi városvezetés így egy félig kész épületet örökölt, ám elhatározták: saját költségvetésből befejezik a beruházást, mondta el Nyakó József polgármester.

Hozzátette: egyszersmind módosították is a terveket, úgy, hogy az egyszintes, lapos tetős épületet úgynevezett sátortetővel látták el, amit manzárdosítottak. Így legalább 20 személynek lehet ott szállást biztosítani, szükség esetén akár többnek is. A szobákat természetesen fürdő- és mellékhelyiségekkel is ellátták.

Mindez lehetővé teszi, hogy a városi rendezvényekre, eseményekre érkező vendégeket elszállásolhassák, de például edző-, tánc és alkotótáborok résztvevői is igénybe vehetik, fejtette ki a polgármester, hozzáfűzve: a városfejlesztést is ebbe a városrészbe szándékoznak irányítani. Természetesen megmaradt a létesítmény sport-jellege is, a helyi labdarúgó csapat játszik is ezen a pályán edzőmeccseket.

Az épület földszintjén az öltözők vannak, tervezik a játéktér füvesítését és az eredeti pályázatból beszerzett lelátók összeszerelését, ugyanakkor a kerítést is kipótolták, hiszen az első nekifutáskor készült nagyrészét, amikor a beruházás állt, ismeretlenek egyszerűen elvitték.

(Bihari Napló)