Nem fogyunk ki az elektromos hulladékból

Nem fogyunk ki az elektromos hulladékból
2017. April 30.
Mintegy 8 tonna elektromos hulladék gyűlt össze szombaton. Több mint 400 tombolaszelvény közül sorsolták ki a nyerteseket, kiknek névsora is olvasható alább.
/vlm/Image/Show/84/

Szinte hihetetlen: a rendszeres gyűjtés ellenére minden alkalommal töméntelen mennyiségű elektromos hulladék gyűl össze. Az elmúlt szombaton újabb akció volt, amikor 10 és 18 óra között a városháza parkolójában lehetett leadni a használhatatlanná vált lomokat, de a nagyobb mennyiségű vagy nagyobb darabok összeszedésére használt kisteherautó is egész nap rótta az utcákat.

A parkolóban folyamatos volt a forgalom, a kacatok között a “hagyományos” dolgok voltak most is túlsúlyban: rozsdás hűtőgépek, mosógépek, régi tévék, kenyérpirítók, hajsütők és hajszárítók, kiérdemesült számítógépek és ezek tartozékai, mikrohullámú sütők, ventilátorok, stb. Láttunk ki tudja hány éves, úgynevezett varázsszemes rádiót, de már a technikai haladás jegyében kiszuperált házi szoláriumot is!

Mint este megtudtuk, mintegy 8 tonna kacat gyűlt össze. A legutóbbi alkalomtól eltérően, amikor étkezési jegyet kapott mindenki, aki leadott valami lomot, ezúttal visszatértek a szervezők a tombolás módszerhez. A nap folyamán több mint 400 tombolajegy talált gazdára, ami gyakorlatilag ilyen számú leadott holmit jelent. A sorsolásra este 7 órakor került sor a városháza földszintjén, és több tucatnyian voltak szemtani annak, hogy néhány gyerek kihúzta a nyertesek neveit, ők a következőek:

– Baczai Ibolya (Köztársaság utca, T 21-es tömbház) – vasalót nyert;

– Rácz János (Wesselényi Miklós utca 22. szám) – vasalót nyert;

– Kovács Richárd (Ch. Darwin utca 30. szám) – porszívót nyert;

– Fekete Irén (Bocskai István utca 8. szám) – csiszológépet nyert;

– Vincze Róbert (Apáczai Csere János utca 35. szám) – kávéfőzőt nyert;

– Rákóczi Ferenc – kávéfőzőt nyert, amit a helyszínen át is vett.

A nyertesek közül csak utóbbi volt jelen, illetve az egész család, a kávéfőzőt Nyakó József polgármestertől vették át.

A többiek kedden, illetve a következő munkanapokon vehetik át nyereményüket a városháza titkárságán, a tombolaszelvény illetve a személyi igazolványuk ellenében.