“Nem gondoltam, hogy még fogok látni”

“Nem gondoltam, hogy még fogok látni”
2015. August 27.
Egyik szemével már újra lát az érmihályfalvi Tolvaj Margit, akinek operációjára gyűjtést hirdettek. Másik szemét szeptemberben operálják.
/vlm/Image/Show/84/
Tolvaj Margit a gyűjtést elindító júniusi eseményen, pártfogóival
Június végén mutattuk be olvasóinknak az érmihályfalvi Tolvaj Margitot annak kapcsán, hogy az idős hölgy halmozottan hátrányos családjának gondviselője, ám elvesztette látását. Egy akkor eseményen hirdettek gyűjtést operációjára, és a minap Felvinczi Erzsébet tanítónő, aki vállalta a család önkéntes gyámolítását, arról számolt be, hogy Margit néni bal szemével már lát! Mint megtudtuk, eddig háromszor voltak Szatmáron orvosnál: egyszer vizsgálaton, egyszer műtéten, egyszer felülvizsgálaton. A szemorvos, megtudva a család helyzetét, maga is a jótékonykodók sorába állt: felajánlotta, hogy amennyiben a kevésbé beteg bal szem operációja sikerül, azért nem kell fizetni, csak majd a következőért.
Már pedig sikerült, olyannyira, hogy Margit néni már a műtőből távozóban újságolta a reá váró istápolójának: “Tanító néni, látom milyen ruha van magán!” Felvinczi Erzsébet idézte Tolvaj Margit meghatódott szavait: nem gondolta, hogy ő életében még fog látni.
A második műtétre szeptemberben kerülhet sor, erre már nem kell tehát további adomány, az eddig érkezetteket is nagyon köszönik. Azonban sok egyébbel továbbra is lehet segíteni a családot, aki emellett dönt, az a 0747-247370-estelefonszámon veheti fel a kapcsolatot Felvinczi Erzsébettel.
(erdon.ro / Rencz Csaba)