Nem kopik lovasbemutató vonzereje

Nem kopik lovasbemutató vonzereje
2017. May 20.
Összesen 32 fogat vonult fel a lovasbemutatón.
/vlm/Image/Show/84/

A fesztivállal egykorú lovasbemutató mit sem vesztett vonzerejéből, idén is igen nagy tömeg volt kínácsi a látványosságra. Amint a főszervező id.dr.Lunczer János fogalmazott: ha csak annyit elérnek, hogy a gazdák egy évben egyszer rendbe tegyék szekereiket, fogataikat, már nem dolgoztak hiába. Azt már mi tesszük hozzá, hogy ennél többet érnek el, hiszen a helyi és környékbeli lótartók között rangot jelent a felvonuláson, a bemutatón részt venni.

A forgatókönyv a megszokott volt, amin nem is kellett változtatni, hiszen az érdeklődők is szokva vannak hozzá: szombaton kora délután indult a menet a városközponton át a focipálya irányába a Syluette menettáncosok vezetésével, a lányokat 5 pónifogat, 10 egylovas és 9 kétlovas fogat, majd 8 hintó követte. A pálya körül tett kör után következett az egyenkénti bemutatkozás, melyet több éves kihagyás dr.Ertsey Lajos kommentált. Azt talán mondanunk sem kellene, hogy nem csak a lelátó telt meg, de a kerítés mentén is több sorban álltak a nézelődők. A zsűri tagjai voltak a már nevezettek mellett: ifj.dr.Lunczer János, dr.Rizó Béla és dr.Rácz Norbert Vámospércsről. Az általuk megállapított sorrend pedig:

– egyes fogatok: 1. Kiss Sándor (Érkörtvélyes)

2. Király Attila (Érkörtvélyes)

3. Mosó József (Érmihályfalva)

– kettes fogatok: 1. Zih János (Érmihályfalva)

2. Iovita Nicolae jr. (Érmihályfalva)

3. Blezsán Lajos (Érsemjén)

– hintók: 1. Lovas Dániel (Érkeserű)

2. Bozga László (Érsemjén)

3. Buta Attila (Érkeserű).

Akárcsak a haszon- és díszállat kiállítás esetében, a 25. alkalom volt az utolsó, amit szervezőként lebonyolított, mondta id.dr.Lunczer János. Reméljük azonban, egyik esemény sorozata sem szakad meg a következő években.