Nem lesznek magasabbak az adók és illetékek 2014-ben

Nem lesznek magasabbak az adók és illetékek 2014-ben
2013. December 18.
Idei utolsó ülését tartotta a képviselő-testület szerda délelőtt, melyen egyhangúan megszavazták: nem változik az adók és illetékek mértéke 2014-ben.
/vlm/Image/Show/84/
Utolsó idei ülésüket tartották a tanácsosok

A Helyi Tanácsa utolsó idei gyűlését tartotta szerda délelőtt, melynek egyik napirendi pontja volt dönteni a 2014-re szóló adókról és illetékekről. A témát Nyakó József polgármester vezette fel, elmondta: nem emelik egyiket sem az idén alkalmazotthoz képest.
Ugyanakkor vannak változások.
A bölcsődében a gyerekenkénti napi költség jelenleg 9,8 lej, amiből a szülőknek 7,5 lejt kell ezentúl fizetni, a különbözetet az önkormányzat állja. Eddig – mintegy 5-6 év óta – 6 lejt fizettek a szülők. Ugyancsak a bölcsődére vonatkozóan a személyzeti félépítésben is lesznek változások, de ezek szerkezetiek, alkalmazkodva a törvények szabta előírásokhoz. Ezeket Torda Csilla, az intézmény vezetője ismertette röviden, hozzátéve, hogy a gyereklétszám megvan, sőt, várólista is van.
Újabb napirendként megállapították, hogy a Gödör Rendezvényház (a strand épülete) bérlete 250 lej/nap, vagy 30 lej/ óra, a hozzátartozó udvar 2,5 lej/nap/m².

Az elöljáróság a városrendezési szabályzat értelmében saját fűnyírójával vállal fűnyírást, ennek díja 15 lej/óra.

Keresés