Nem változtattak a Nyíló Akác Napok időpontján

Nem változtattak a Nyíló Akác Napok időpontján
2013. February 27.
Az idei Nyíló Akác Napokat a tervezett időben, május 16. és 19. között tartják meg.
/vlm/Image/Show/84/
Egy korábbi fesztivál megnyitó ünnepsége
A szerda délelőtt tartott képviselő-testületi ülésen megtárgyalták Czeglédi Júlia tanácsos javaslatát, miszerint tekintettel Pünkösdre, és az azt megelőző bűnbánati hétre, az idei Nyíló Akác Napokat vagy egy héttel korábban, vagy későbben tartsák meg, hogy azok ne essenek azonos időpontra.
A fesztivál mindenkori időpontja a 2005/42. számú határozattal minden május harmadik hétvégéjében van megállapítva.
A javaslatot már a közvetlenül a gyűlés előtt tartott, rögtönzött szakbizottsági megbeszélésen is elvetették, mondta Csengeri Csongor, a bizottság elnöke. A rögtönzött egyeztetésre azért volt szükség, mert a javaslat korábban nem került eléjük.
Csengeri Csongor azzal indokolt, hogy a “mozgó” dátumok ellenében az állandósított időpont szükséges a már hónapokkal korábban időszerű szerződéskötésekkor. Ez motiválta a határozatot meghozó korábbi tanácsosi testületet is, illetve ennek előnyét tudta az akkori polgármester is, aki egyben a református egyházközség főgondnoka volt (ma is az), és nem emelt kifogást ellene.
Kiss Imre tanácsos úgy vélte, hogy a fesztiválnak vannak az iskolai és az egyházi életre nézve is hátrányos szegmensei, ám ezeket egyeztetéssel ki lehet küszöbölni. Hozzátette: ahhoz, hogy a Nyíló Akác Napok szerepeljen az országos eseménynaptárban, elengedhetetlen, hogy legyen egy meghatározott, állandó időpontja.
A fesztivál nem gátolhatja meg azokat, akik valóban bűnbánatot kívánnak gyakorolni, az pedig csupán szervezés dolga, hogy a fesztivál ne zavarja az egyházi eseményeket, sőt, az egyházak maguk is részt vehetnek a programban saját rendezvényeikkel, ahogyan ez korábban is történt, tette hozzá Nyakó József polgármester.
A szavazás során az eredeti, május 16.-19. közötti időpont maradt érvényben.

Keresés