“Nem vártam, nem kértem, de felnőttem”

“Nem vártam, nem kértem, de felnőttem”
2016. April 25.
A Mezőgazdasági Főgimnázium négy végzős osztályának szalagavató ünnepségét tartották meg a hét végén: kettőnek pénteken, kettőnek szombaton. Mi a pénteki ünnepségen jártunk.
/vlm/Image/Show/84/
Felül a két pénteken, alul a két szombaton ünnepelt osztály

A szokásokhoz híven két napon tartották meg a hét végén a Mezőgazdasági Főgimnázium végzős osztályainak szalagavató ünnepségét.

Pénteken a XII.B. és a XII.C. osztályok a Gaudeamus éneklésével indították a programot, majd Zeffer Tímea igazgatónő lépett a mikrofonhoz. “Újabb generáció hagyja el az iskolát, s bár tudjuk, hogy ez az élet rendje, minden évben rácsodálkozunk”, kezdte beszédét, majd hozzátette: a szalag egy jelképes választóvonal a gyerek- és felnőttkor között, hiszen a fiatalok hamarosan egy számukra ismeretlen világba lépnek, amikor becsukódik mögöttük egy ajtó, ám új utak nyílnak meg. Ezeken az utakon nagyobb feladatokat kell megoldani, mint egy matematika dolgozat – e szavakat kuncogás kísérte, tekintve, hogy az igazgatónő matektanár is egyben, aki azt kívánta a diákoknak: sikereik számosabb legyen, mint tévedésük.

Dr.Derşidan Ştefania aligazgatónő úgy vélte, az elmúlt évek egy pillanatnak tűnnek így, visszanézve, bár tanár, diák és szülő egyaránt tudja, nem volt könnyű időszak. Azt kívánta a búcsú előtt állóknak, hogy olyan életük legyen, melyet érdemes megélni.

Ezek után következet a szalagok feltűzése, ezt előbb az igazgatónő és aligazgatónő kapta meg, utánuk az osztályfőnökök (Truszkai Erika és Nagy Melinda) majd a debreceni testvérintézményt, a Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégiumot képviselő két pedagógus, Horváth Beatrix és Nagy Béla, továbbá Nyakó József polgármester és végül Oláh Sándor, a szülőbizottság alelnöke (másnap a szülőbizottság elnöke, Kiss Csaba).

Ezt követően az osztályfőnökök a diákoknak tűzték fel a szalagokat, akik egy-egy szál virágot és emléklapot is kaptak mellé. Búcsúbeszédek hangzottak el, a XII. B. a Hooligans együttes Küzdj az álmodért, míg a XII. C. gitárkísérettel a Bob-Bon együttes Örökre a szívedben (eredetiben Alphavill: Forever Young ) dalát énekelte.

A megható pillanatok még tartottak egy keveset, amíg a végzősöket búcsúztató tizenegyedikesek egy irodalmi műsort adtak elő (ebből való a címbeli idézet), majd a vidámság percei következtek, hiszen a következő generáció tagjai már zenés, táncos, paródiákkal tarkított összeállítással tértek vissza, a tanárok pedig videóüzenetekben kívántak minden jót diákjaiknak.

Szombaton a XII. A. (osztályfőnök Furău Marioara) és a XII. E. (Dienes Ilona) szalagavatóját tartották, hasonló koreográfia szerint.

Az iskolának öt végzős osztálya van, Csepei Kálmán osztályfőnök mechanika-szakos végzősei saját döntésük szerint a ballagáskor kapják majd meg saját maturandusz-szalagjaikat.

(erdon.ro)

(További fotók ide kattintva: péntek és szombat)

Keresés