Nem volt sikeres óvás

Nem volt sikeres óvás
2015. July 10.
Nem hozott sikert az óvást benyújtó diákoknak az érettségi dolgozatok felülvizsgálata.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
Amint arról beszámoltunk, az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban 102 (72 idén és 30 korábban végzett) diák iratkozott be az érettségire, végül 97 jelent meg, 33 vette sikeresen az akadályt.
Az eredmények kifüggesztésének napján, kedden 16 és 20 óra között lehetett óvásokat benyújtani az iskola titkárságán, ezzel a lehetőséggel többen is éltek: 28 fellebbezést tettek le (nem ugyanennyi személy, mert volt, aki több tárgyból is szeretett volna nagyobb jegyet).
A végleges eredményeket pénteken délután hozták nyilvánosságra. Eszerint a sikerességi mutató nem változott, mivel egy fellebbezés sem járt sikerrel (voltak ugyan kisebb módosulások, de mivel ezek nem érték el a fél pontot, a jegyeket nem változtatták meg).
Részleges sikernek nevezhető, hogy egy diák – biológiából elért – 4,20-as jegyét 5-ösre emelték, amivel elérte ugyan, hogy minden tárgyból megvan legalább az ötöse, de az átlaga így is hatos alatt maradt, tehát ugyancsak megbukott, ám a következőkben, ha javítani akar, csupán egy, saját maga választotta tárgyból kell újra vizsgázzon, hogy emeljen átlagán.
Egy diák, aki “átment”, az átlaga emelésének érdekében óvott, az ő jegye román nyelvből 7,20-ról 7,95-re emelkedett.

Keresés