Német turistákat fogadtak az állomáson

Német turistákat fogadtak az állomáson
2014. May 21.
Szombat délben németországi turistákat szállító vonat haladt át az érmihályfalvi állomáson, ahol ünnepélyes fogadtatásban volt része.
/vlm/Image/Show/84/
A mikrofon előtt a német turistacsoport vezetője

Miközben a pörögtek a XXII. Nyíló Akác napok eseményei, egy német turistákat szállító vonat lépte át a határt szombat délben Érmihályfalvánál, romániai kirándulásra készülve. A szerelvény természetesen megállt ellenőrzésre az állomáson, ahol ünnepélyes fogadtatásban volt része.
A szerelvény három vagonból állt, egy büfé, és két hálókocsiból. A vonat 13.49 órakor gördült be a harmadik vágányra, utasainak egy része azonnal fényképezni kezdett, ahogyan meglátták a későbbi lovasbemutatóra érkezett, de erre az alkalomra az állomásnál is felsorakozott bihardiószegi huszárokat, míg mások zavartalanul falatoztak és söröztek tovább a büfékocsi asztalainál, egy-egy pillantást vetve a kinti eseményekre.
Amikor már lehetőség volt rá, az érdeklődőbbek le is szálltak, a csoportot vezető Rolf Syrigos vezetésével. A vendégeket Nyakó József polgármester köszöntötte, szavait Széles Csilla polgármesteri tanácsos fordította németre, és ugyancsak ő olvasott fel a várost bemutató német nyelvű szöveget. Ebből kitűnt, hogy éppen fesztivál van a városban, a vendégek sajnálattal vették tudomásul, hogy nem vehetnek részt azon, hiszen a vonat nem vár…
A németországi turisták fogadását kezdeményező Kővári Vasile állomásfőnöktől megtudtuk: a német turisták a Kolozsvár – Szucsáva – Bákó – Konstanca – Bukarest – Râmnicu-Vâlcea – Szeben – Craiova – Temesvár – Arad útvonalon haladnak, hogy végül Kürtösnél (Curtici) térjenek újra vissza Magyarországra.
A szerelvény 14.15 órakor gördült ki az érmihályfalvi állomásról.

Keresés