Nemzetközi verseny és továbbképzés egy hétvégén

Nemzetközi verseny és továbbképzés egy hétvégén
2015. April 25.
A Silver Wings Egyesület három táncosa Szatmáron versenyzett, majd társaikkal együtt újabb képzésen vettek részt. Júliusban a Bartók Béla Művelődési Házzal közösen tánctábort szervez az egyesület.
/vlm/Image/Show/84/
A Silver Wings három táncosa Szatmáron

Április közepén hetedik alkalommal szervezték meg Szatmáron a Bounce Dance hip-hop és break táncversenyt. A nemzetközi mezőny eddig még soha nem számolt annyi csapatot és táncost, mint az idén.
A Silver Wings Egyesület ebben az évben nem képviseltette magát a csapatversenyben (anyagi gondok miatt), ellenben három táncosa az egyéni versenyben próbált helytállni. A közel 50 fős mezőnyben Zih Barbara (Érkörtvélyes) és Kovács Kincső (Érmihályfalva) a 7 – 12 évesek korosztályában bekerült a középdöntőbe, onnan Kincső beverekedte magát a 10 legjobbat jelentő döntőbe is (ehhez 8 alkalommal kellett táncoljon különböző stílusú zenékre). Sajnos, nem sikerült dobogós helyen végeznie, ám mindkét lány megérdemli a dicséretet, annál is inkább, hiszen mindketten először vettek részt hasonló versenyen.
Somogyi Orsolya az egyesület egyik legrégebbi és legkitartóbb érmihályfalvi táncosa 2014-ben már volt döntős ezen a versenyen, idén a 12 – 17 évesek korosztályának 62 fős mezőnyében a középdöntőig jutott, éppen csak lemaradva a döntőről.
A verseny másnapján, az elmúlt vasárnap újra a budapesti freestyle-táncos, Fazekas Róbert (Pizsy) tartott képzést a táncosoknak. A kultúrház kistermében reggel 6 órától délután 4-ig tartott a munka, melyen a nevezett táncosok mellett (akik éjszaka érkeztek haza Szatmárról) további 8 társuk vett részt (alsó képünkön).
A Silver Wings májusban részt vesz az IDO Hip-Hop Országos Bajnokságon, júniusban pedig a Budapesten versenyeznek. Júliusban – 5. és 8. között – a Bartók Béla Művelődési Házzal közösen megszervezik az első tánctábort, ahol jelen lesz Fazekas Róbert is, és ahol a hip-hop, aerobik, modern- és társasági táncon kívül meglepetések is várják a résztvevőket (a tábor programjának részleteit később teszi közzé az egyesület).
Aki kedvet érez a tánchoz, a versenyzéshez, azt várja soraiba a Silver Wings Egyesület, ovis, gyerek és junior csoportjaiba.

Keresés