Neves fotóművész a Padlás galériában

Neves fotóművész a Padlás galériában
2014. March 31.
Neves vendéget köszönthetett galériájában az érmihályfalvi Érmellék 2009 Fotóklub szombaton délután: dr.Pantea Teodor Radu fotóművészt, aki Sic transit... című tárlatát mutatta be.
/vlm/Image/Show/84/
A kiállítás két hétig tekinthető meg

Első vendégét fogadhatta kiállításon az Érmellék 2009 Fotóklub, mióta az önkormányzattól használatba kapta a Padlás galériát, és nem is akármilyen vendég volt a meghívott: dr.Pantea Teodor Radu fotóművész, akinek felsorolni is nehéz lenne összes címeit és díjait.

Bíró Károly, a fotóklub elnöke, mintegy ötven érdeklődőt köszönthetett, röviden ismertetve a klub történetét – elsősorban a vendég számára, hiszen a publikum nagy része “visszajáró” tárlatlátogató, így ismeri azt -, majd a meghívottról szólt, egyebek mellett kiemelve, hogy az első az országban, aki fotózás témakörében doktorált.

A vendég örömét fejezte ki a meghívásért, hiszen annak ellenére, hogy a világ több tucat országában volt már kiállítása, örömmel érkezett Érmihályfalvára, amiben a klub elnökével fenntartott személyes kapcsolata is fontos szerepet játszott.
Gratulált ahhoz, hogy a kisváros klubjának saját galériája lehet, ezt nagyobb városok fotóklubjai is ritkán mondhatják el magukról. A kiállítás több mint félszáz fekete-fehér és színes fotóján régi gőzmozdonyok, vasúti kocsik láthatóak, melyeket több országban fotózott, és megragadta az, hogy milyen mostohán bánnak ezekkel a “technikai emlékekkel”. Eredetileg más tematikájú tárlattal készült, de a házigazda klubvezető – aki maga is mozdonyvezető volt – kérésére a vasúti téma mellett döntött.

A kiállítót üdvözölte Nyakó József polgármester is, majd Zima Zorel görög katolikus lelkész vezetésével a gyülekezethez tartozó gyerekek mondtak el néhány verset.

A tárlatnyitó után dr.Pantea Teodor Radu a házigazda fotóklub tagjaival találkozott, elemezve alkotásaikat, tanácsokat adva.

A kiállítás egy hónapig látogatható a Padlás galériában ingyenesen, és a 0745-920283-as telefonszámon történő időpont-egyeztetés után.

(erdon.ro)


Keresés