Nigériai “válogatott” a Praszler stadionban

Nigériai “válogatott” a Praszler stadionban
2013. August 17.
A színes bőrű játékosokat felvonultató Luceafărul II. ellen vívta utolsó előkészületi találkozóját az Unirea szombat délelőtt, amit a vendégek nyertek 2-0-ás félidő után 3-2-re.
/vlm/Image/Show/84/
A nigériai válogatott "színeiben" játszott az ellenfél

Talán még sosem volt ilyen labdarúgó mérkőzés az érmihályfalvi labdarúgó pályán: az ellenfél csapatában a kapus és a középhátvéd kivételével valamennyi játékos színes bőrű volt! Információnk szerint Nigériából érkeztek az országba, azzal a céllal, hogy különböző klubokhoz “adják el” őket, addig is a Luceafărul II. keretében játszatják, mintegy kirakatban tartva őket. Bár a IV.-Liga kűzdelmei ezen a hét végén megkezdődtek, ők bizonyos adminisztratív okokból még halasztottak,így kerülhetett sor az edzőmeccsre.
Szabó Zoltán edző a következő csapatot szerepeltette: Ármós (59.p. Szász) – Horváth (47.p. Solti), Nagy Zs., Klein, Csiri, Fele Sz. (78.p. Nagy Á.), Létai (25.p. Varadi), Illés, Sándor Kr. (67.p. Kerezsi), Gábor (85.p. Sándor Kr.), Keresztúri (71.p. Kis).
A vendég együttes az egész meccs alatt hihetetlen erőbedobással küzdött, fizikai erejüket is bevetve nem ismertek befuthatatlan átadást, veszett támadást, és olyan iramot diktáltak, ami akár több lépcsővel magasabb szinten is megállná a helyét – nem véletlen, hogy eddigi edzőmeccseiken még minden ellenfelüket legyőzték, ide értve a Bihar FC-t is. A mieink megilletődötten, az ellenfél játékstílusát látva idegesen kezdtek, és az első negyedóra végén két perc alatt két gólt is kaptak, egyet egy bomba-szerű lövésből, egyet pedig a védelmi sor totális kijátszása után. Energiáinkat a védekezés kötötte le, egy kapu felé tartó lövést leszámítva a 34. percben jutottunk először helyzetig, amikor szögletet rúghattunk – mindjárt kettőt is -, és attól kezdve jobban levegőhöz jutottunk.
A második félidőben javult a játékunk, ami szerencsére gólokban is megmutatkozott: az 57. percben Fele Sz. értékesítette a Sándor Kr. buktatásáért megítélt büntetőt, majd a 63. percben Varadi szögletét Nagy Zs. bombázta a hálóba, kiegyenlítve az eredményt. Bár továbbra is az ellenfél volt mezőnyfölényben, kiegyenlítettebbé vált a játék, de egy, a 77. percben szépen helyezett lövésből szerzett góllal valójában megérdemelten szerezte meg a győzelmet a Luceafărul II.
Az Unirea számára a jövő hét végén kezdődik a bajnokság, az első fordulóban Céckén játszik a csapat.

Képünkön a vendégek csapata a játékvezetőkkel.


Keresés