“Nincs más alternatíva, mint az EU”

“Nincs más alternatíva, mint az EU”
2018. May 19.
Szombat délután Winkler Gyula EP-képviselő tartott előadást a Gödörben.
/vlm/Image/Show/84/

“Európa a polgárokért – nyilvános véleménycsere az unió vívmányairól” – ezzel a címmel volt meghirdetve az a találkozó, melynek meghívottja Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő volt. Az eseményre eredetileg szombat délelőtt került volna sor, Krizsán Imola fotókiállításának megnyitóját követően, ám a politikus programjában változás történt, abban az időpontban még Brüsszelben volt (vagy már éppen elindult hazafelé), így délután tett eleget a meghívásnak.

A Gödör rendezvényházban sorra került, családias hangulatú találkozó résztvevőit Nyakó József polgármester köszöntötte házigazdaként, elmondva, hogy az alkalom egy lehetőség elbeszélgetni az EP-képviselővel úgy, hogy betekinthetünk mindennapi munkájába, első kézből tudhatunk meg információkat. Cseke Attila, az RMDSZ megyei elnöke úgy jellemezte a meghívottat, mint aki szakmai kérdésekben mindig felkészült, ezt még országon belüli politikai munkája során bizonyította. A szenátor arra is emlékeztetett, hogy az RMDSZ volt az első romániai szervezet, mely annak idején szorgalmazta az ország EU-tagságát. Hozzátette: nem kétséges, hogy a csatlakozás jó döntés volt, ám ez nem jelenti, hogy minden brüsszeli döntés előtt fejet kell hajtsunk, márpedig ez manapság egy nagy kihívás.

Előadása elején Winkler Gyula is leszögezte: nincs más alternatíva, mint az Európai Unió. Mondandóját három téma köré csoportosította: az EU költségvetése; a 2018-as év az EU szempontjából; kisebbségvédelem.

Az előadás után annak kapcsán, vagy már korábban is megfogalmazódott kérdéseket lehetett feltenni a politikusnak, ezek mentén alakult ki a beszélgetés.

Amint elhangzott: éppen a találkozó napjához egy évre egy héttel leszünk a következő EP-választások előtt.

Keresés