November 1-től “házhoz megy” a fizetési felszólítás

November 1-től “házhoz megy” a fizetési felszólítás
2012. October 19.
November elsejétől fogja járni az utcákat az önkormányzat megbízottja, aki adóhátralékukra figyelmezteti a lakosokat, és a cégeket.
/vlm/Image/Show/84/
Várják az adósokat a városháza pénztárához
Az önkormányzat kintlevősége október közepén készült kimutatás során mintegy 640 ezer lej, ami a magán- és jogi személyek által be nem fizetett adókból és illetékekből tevődik össze.
Ez önmagában is tetemes összeg a város méreteihez képest, amit csak súlyosbít a városkassza “karcsúsága”. Ezért úgy döntöttek a város vezetői, hogy alkalmaznak egy személyt, akinek az lesz a dolga, hogy az adósokat felkeresse.
Az illető – név szerint Orosz István (Haver) – munkája annyiban fog különbözni az egykor adóbehajtóként dolgozókétól, hogy nem fog helyben pénzt átvenni, hanem csak felszólít, naprakész kimutatást visz magával, amiből informálódni lehet, illetve akár még módozatokat is kínál az adósság törlesztésére, például részletfizetés formájában, nem utolsó sorban pedig a kifizetés elmulasztása esetére annak következményeit is elmondja, tudtuk meg Nyakó József polgármestertől.
A november elsejétől induló kezdeményezéstől a bevételek növekedését, és az elmaradások csökkenését várják, az alkalmazott az érintett magán és a jogi személyeket is sorban felkeresi, tette hozzá az elöljáró.

Keresés