Nyakó József polgármester felhívása az érmihályfalvi lakosokhoz

Nyakó József polgármester felhívása az érmihályfalvi lakosokhoz
2020. March 17.
Meg kell vívnunk élet- halál harcunkat egy alattomos ellenséggel, a COVID-19 koronavírussal szemben.
/vlm/Image/Show/84/

Kedves Érmihályfalviak

Veszélyes, mondhatnám életveszélyes időszak köszöntött ránk. Európának minden nemzetével együtt, nekünk is meg kell vívnunk élet- halál harcunkat egy alattomos ellenséggel, a COVID-19 koronavírussal szemben.

A természeti katasztrófák, mint a árvíz, tűzvész, tornádó, eddig, szerencsére elkerültek bennünket, de ez a csata számunkra, érmihályfalviak számára, sajnos elkerülhetetlen. Az elmúlt harminc év szabadsága elkényeztetett bennünket, ma már nehezünkre esik szabályokat, szigorú előírásokat betartani.

Ezúttal pedig nincs más kiút!

Vagy követjük a védekezési eljárás folyamatának minden lépését, vagy elveszünk. Elveszítünk szülőt, testvért, gyereket azért, mert nem adunk jelentőséget orvosaink, vezetőink utasításainak. Aki önfejűen legyint és fittyet hány a szabályokra, annak, a mostani rendkívüli állapotban, az igazságszolgáltatás előtt kell felelnie tettéért.

Ugyanaz vár azokra a nagyot mondó, álhírterjesztő, okoskodókra is, akik zavart akarnak kelteni a bajából kiutat kereső, közösségünk tájékozatlan ingatag tagjaiban. A védekezésről kapcsolatos teendőkről és naprakész adatokról az www.ermihalyfalva.ro honlapon tájékoztatjuk Önöket.

Mindannyian összefogva egy egységes frontot kell alkossunk, közös ellenségünk a koronavírus ellen.

Fokozottan szolidárisak kell legyünk a rászorulókkal, bajtársi segítséggel elhárítjuk a ránk leselkedő veszélyt. A Helyi Katasztrófavédelmi Bizottság rendelkezéseit betartva és segítőkész felebarátként figyelve egymásra, nem győzhet le egyetlen érmihályfalvit sem az, Európát tizedelő, gyilkos vírus.

A védekezés folyamatáról, eszközeiről, a családi orvosok mellett, munkatársaim is alázattal és azonnal készek tájékoztatást adni a 0259/355216-os telefonszámon vagy a primaria@valealuimihai.ro email címen.

Bízva magunkban és egymásban képesek leszünk megvédeni városunk közösségét a koronavírus kíméletlen, katasztrofális csapásaitól.

Jobb időket remélve fegyelmet, éberséget, kitartást és egészséget kívánok mindenkinek!

Nyakó József

Érmihályfalva polgármestere

Keresés