Nyári Egyetemet szervez a VIDIFSZ

Nyári Egyetemet szervez a VIDIFSZ
2014. August 19.
Nyári egyetemet szervez a VIDIFISZ augusztus 22. és 24. között Margittán, illetve a vele szomszédos Monospetriben.
/vlm/Image/Show/84/

A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) júliusban tartotta meg a fiatalok körében nagy népszerűséget kivívott SzabadságFesztet, melyen több mint 700 fiatal szórakozott a margittai strandon. Alig egy hónappal a fesztivál után nyári egyetemet szervez a VIDIFISZ, mely természetéből adódóan már szerényebb érdeklődésre tarthat számot, mintegy negyven fiatalt várnak az augusztus 22. és 24 között sorra kerülő képzés-sorozatra Margittára, illetve a vele szomszédos Monospetribe.

A nyári egyetem első számú célcsoportját a VIDIFISZ tagszerveiben tevékenykedő fiatalok alkotják, de a szervezők más Bihar megyei ifjúsági szervezetek képviselőinek jelentkezését is várják. A rendezvény partnerei: a kolozsvári Prisma Egyesület, illetve a Monospetri és Apátkereszturi Ifjúsági Szervezet (MOKE).

A három napos program során több előadásra is sor kerül majd, különböző témakörökben. A programból kiemelkedik a kolozsvári egyesület elnökének, Filer Lorántnak a kommunikációról és a konfliktushelyzetek kezeléséről szóló előadása, melyre augusztus 23-án, szombaton kerül sor. Az előző napon, pénteken inkább az ismerkedésé, a szituációs játékoké lesz a főszerep, vasárnap pedig az „Önkéntességtől a sikerig”; című előadással zárul majd a nyári egyetem. A hivatalos megnyitót és a pénteki programokat a monospetri művelődési házban, míg a további előadásokat a margittai városi strand egyik épületében tartják majd meg.

Érdeklődni illetve jelentkezni Boda Gergő VIDIFISZ-titkárnál lehet a 0756-319314-es telefonszámon vagy a vidifisz@gmail.com e-mail címen augusztus 20.-ig. A nyári egyetem fő támogatója a Bihar Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság, illetve az Ifjúsági és Sportminisztérium.

Keresés