Nyári Színházi Fesztivál: Kocsonya Mihály házassága

Nyári Színházi Fesztivál: Kocsonya Mihály házassága
2015. July 31.
Az előre bejelentett szombat helyett vasárnap, augusztus 2-án 21 órától kerül sor az idei Nyári Színházi Fesztivál harmadik előadására.
/vlm/Image/Show/84/
Jelenet a vasárnapi előadásból

A 2015-ös Nyári Színházi Fesztivál harmadik előadását augusztus 2-án, vasárnap 21 órától láthatja a közönség a nagyváradi Várszínházban: a “Kocsonya Mihály házassága” című népi komédiát.
A fesztivál minden előadására szóló bérletek már elfogytak a helyi RMDSZ-irodában, csak a helyszínen lehet váltani az egyes produkciókra szóló belépőket, erre 15 lejért.

Két pálos rendi diák, Bilisics Márton és Szabadhegyi Mihály hagyta ránk a töredéket, amelyből megszületett a népi komédia, melyben ezúttal a Budaörsi Latinovits Színház három jeles színészének (főszerepben a rendező, Hajdu István (Steve), továbbá Magyar Attila és Borbély Sándor) előadásában három férfi mesél a szerelem megvalósulásának földi kötelékéről, a házasságról. Egy házasság, melynek részesei lehetünk annak születésétől egészen a haláláig. S a néző sem ül tétlenül: éljenzi az ifjú párt és tanúskodik a válóperen, s csodálattal adózik a kreativitás és humor megannyi megcsillanásának. Mert ha Magyar Attila és Hajdu István van a színpadon, akkor a darab végére az oldalát fogja a kedves néző a sok nevetéstől. Kocsonya Mihályné, (született: Rozekker Csokréta) azzal vádolja Kocsonya Mihályt, hogy előre megfontolt szándékkal el akarta tenni láb alól hites feleségét. K. Mihály tagadja az ellene felhozott vádakat. Az ügyvédek egymásnak feszülnek. A bizonyítékok előkerülnek. A bíróság dönt.

Keresés