Nyári virágok, őszi jelképek, népi motívumok – porcelánon és üvegen

Nyári virágok, őszi jelképek, népi motívumok – porcelánon és üvegen
2013. September 3.
Torda Csilla amatőr művész porcelánra és üvegre festett alkotásaiból nyílt kiállítás szombat délelőtt a múzeumban. A kiállítás szeptember 13-ig tekinthető meg.
/vlm/Image/Show/84/
A kiállítás megnyitójára a múzeum udvarán került sor

Torda Csilla nem először állt alkotásaival az érdeklődő közönség elé, ez elmúlt év elején ugyancsak a Dr.Andrássy Ernő Múzeumban volt tárlata – az akkori beszámoló ide kattintva érhető el, benne olvasható az alkotó bemutatása is.
A szombaton délelőtt megjelenteket Szilágyi Andrea muzeológus köszöntötte az intézmény udvarán. Bemutatta a kiállítót, majd a tárlat anyagát méltatta, azokat a tárgyakra festett mintázat alapján három részre csoportosítva: nyári virágok, az ősz jelképei, népi motívumok. A színek használati módja egyedi hangulatot ad az alkotásoknak, szinte érezni a virágok illatát, a gyümölcsök ízét, fogalmazott a méltató.
Nyakó József polgármester elsőként a múzeum új vezetőjét ajánlotta a hallgatóság figyelmébe, szerinte a városvezetés megtalálta a megfelelő embert a megfelelő helyre, egyszersmind eredményes munkát kívánt Szilágyi Andreának. A kiállításra térve örömét fejezte ki a polgármester, hogy mindig új alkotók jelennek meg az érmihályfalvi művészeti palettán, akiket a későbbiekben az alkotók csoportjának részeiként igyekeznek majd támogatni.
Torda Csilla a maga során csupán megköszönte az érdeklődést, és a kiállítóterembe invitálta az érdeklődőket. Utóbbiak példáját szeptember 13-ig lehet követni.

Keresés