Nyéki Józsefnek újra lehet bal karja

Nyéki Józsefnek újra lehet bal karja
2013. July 11.
Hétfőn Marosvásárhelyen járt Nyéki József, akinek a kedvező előjelek szerint újra lehet bal (mű)karja. (BN)
/vlm/Image/Show/84/
Nyéki József és felesége

Korábban mutattuk be Nyéki Józsefet, aki 1989-ben vesztette el bal karját, majd néhány évvel később az Olaszországban készített művégtagja is “eltűnt” – részletek itt.

Nevezett nemrégiban Cseke Attila képviselő helyi fogadóóráján ismertette helyzetét a politikussal, aki segítséget ígért neki, ugyanakkor az Érmihályfalváért Egyesület is gyűjtést indított megsegítésére, a “Tulipános láda” névre keresztelt akció keretében. Segélyfelajánlás Marosvásárhelyről is érkezett (az internetes közzététel nyomán), ahonnan a Nyéki József számára teljesen ismeretlen Péterfi Emőke ajánlotta fel, hogy ott-tartózkodása alatt családjával vendégül látja, megkímélve a költségektől.
Nyéki József az elmúlt hétfőn Cseke Attila támogatásának köszönhetően eljutott Marosvásárhelyre, ahol ugyancsak a politikus közbenjárása nyomán fogadta őt Nagy Örs professzor. Utóbbi megvizsgálta, s bár olyan minőségű új művégtagot nem tudnak számára készíteni, mint amilyet Olaszországból kapott annak idején, de az eset megoldható. A következő lépés, hogy Nyéki Józsefnek tisztáznia kell a Bihar megyei Egészségbiztosítónál, hogy az intézmény milyen mértékben állja a költségeket, majd már az információval kell visszatérnie Marosvásárhelyre legközelebb, az esetleges különbséget a műkart készítő cég fogja bevállalni. Nyéki József megjegyezte: nagy segítségére volt az említett, számára korábban vadidegen vásárhelyi család, melynek tagjai – Emőke és Árpád – végig kísérték, útbaigazították.

Aki támogatni szeretné a továbbiakban Nyéki Józsefet az pénzadományát leadhatja a helyi RMDSZ-székházban, vagy befizeti az Érmihályfalváért Egyesület bankszámlájára: BRD Valea lui Mihai, RO33BRDE050SV56090060500 – megjelölve, hogy: Pt. proiectul sprijinirea financiara dl.Nyéki József (Nyéki József megsegítésére).

(BN)