Nyíló Akác Hangja – Kialakult a döntő mezőnye

Nyíló Akác Hangja – Kialakult a döntő mezőnye
2013. May 10.
Péntek délután kialakult a Nyíló Akác Hangja döntőjének mezőnye. A május 17-i döntőre nem csak a most továbbjutott öt versenyzőt, de mindenkit várnak a szervezők a színpadra, aki "rajthoz" állt.
/vlm/Image/Show/84/
A versenyzők együtt énekelték a Csókkirályt


A Nyíló Akác Hangja verseny első selejtezőjéből a 11 énekes közül 8 jutott tovább a második fordulóba, melyre pénteken délután került sor. A szervezők nevében Krizsán Csaba mintegy 80 fős közönséget köszönthetett a kultúrházban, illetve 7 versenyzőt – az érmihályfalvai Kovács Gvendolin nem jelent meg.

“Erre a versenyre nem ezrek jelentkeztek, de akik igen, azok a döntőben ezrek előtt fognak énekelni” – mondta Krizsán Csaba, hozzátéve, hogy a döntőben első, második és harmadik helyezettet hirdetnek majd, továbbá két különdíjat, és egy közönségdíjat adnak át, de a színpadra várnak mindenkit, aki benevezett a versenyre, függetlenül attól, hogy a verseny melyik korábbi szakaszában esett ki.
Újra sorsolással döntöttek arról, hogy a 7 versenyző milyen sorrendben álljon színpadra, és a változatlan összetételű – B.Vadász Mónika zenetanár, Bokor János kántor-karvezető, Koczkás Zsolt zenész – zsűri elé, azonban most két “félidőben”, két dallal. A műsorvezetői teendőket Marozsán Csilla és Bántó Norbert tanárok látták el (képünkön), show-jelleget adva a versenynek.1. Hegedüs Szabolcs
Bihardiószeg
(Az előadott dalok:

Republic – 67-es út
Piramis – Szállj fel magasra
Kiesett2. Kerekes Szabina Eszter
Szatmár
(Máté Péter – Most élsz
Hooligans – Játszom)
Kiesett3. Kovács Nikoletta
Érmihályfalva
(‘V Moto Rock – Várj, míg felkel majd a nap
Alyosha – Sweet People)
Továbbjutott4. Venkli István
Érsemjén
(Hungária – Csavard fel a szőnyeget
Delhusa Gjon – Téged átölelve)
Továbbjutott
5. Sándor Ferenc
Bihardiószeg
(Hungária – Csókkirály
Homonyik Sándor – Álmodj királylány)
Továbbjutott
6. Czentye Kitty
Bihardiószeg
(Cserháti Zsuzsa – Boldogság, gyere haza
Cserháti Zsuzsa – Árva fiú)
Továbbjutott
7. Fodor Jennifer
Mezőzombor
(Duffy – Mercy
Diótörő musical – Szerelmes csillagok)
TovábbjutottMíg a zsűri döntésre visszavonult, a szervezők nem csak a közönségnek, de a versenyzőknek is meglepetéssel szolgáltak, hiszen utóbbiakat mind a színpadra szólították, hogy közösen énekeljék el a Hungária együttes Csókkirály című dalát, ami igen jól sikerült, illet az amúgy már a verseny idején is kialakult buli-hangulatba.
Az eredmény kihirdetésekor az ítészek (képünkön) most is mindenkinek a produkcióját értékelték, ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy a döntőben a hang mellett többet fog nyomni a latba a színpadi megjelenítés is.
A döntőre a XXI. Nyíló Akác Napok fesztivál második napján, május 17-én 18 órától kerül sor a Széchenyi téren, amikorra a döntősök újra két – egy eddig már előadott és egy új – dallal is készülnek.