“Nyílóakácos” három pont…

“Nyílóakácos” három pont…
2013. May 18.
A labdarúgó IV.-Liga 25.fordulójában szombat délben 3-1-es félidő után Unirea - Keményfoki Victoria 3-2.
/vlm/Image/Show/84/
Sikerült legyőzni a piros-fehéreket

A Nyíló Akác Napok programjai miatt korábbi időpontban, szombaton 11 órától került sor a IV.-Liga 25. fordulójában az Unirea – Keményfoki Victoria meccsre.
Ősszel 6-3 arányban nyert az Unirea idegenben (ez volt szezonbeli első győzelme), ennek ellenére nehéznek ígérkezett a hazai találkozó is. Az is lett…
Az első nagy helyzetünk a 9. percben alakult ki, amikor a vendégek kapuja előtt olyan “hol a labda?”-szituáció alakult ki, de nem mi találtuk meg.
Az Unirea játékát ahhoz a gépkocsihoz lehetett volna hasonlítani, amelyik behúzott kézifékkel próbál gyorsan haladni: akarat van, de görcsös igyekezet jellemzi. Ebből pedig pontatlanság fakadt, na, meg bekapott gól: a 18. percben a vendégek támadói gond nélkül a védőfalunk mögé kerültek – 1-0.
Szerencsére nem kellett sokáig várni az egyenlítésre, valójában az első gyors, tetszetős akciónk hozta meg az eredményt a 28. percben, amikor Illés a jobb oldalon eliramodott, beadását Szalai értékesítette – 1-1.
A félidőig Szalai mesterhármast ért el, előbb a 36., majd a 45. percben volt eredményes, mindkétszer harcosságát, és egyéni kezdeményezését lehetett dicsérni – 3-1.
A második félidő első öt percében eldőlhetett volna a 3 pont sorsa, játékosaink ennyi idő alatt éppen 3 ziccert hagytak ki, “izgalmassá” téve így a végjátékot. Körülbelül a 70. perctől aztán megint ránk telepedett a “behúzott kézifék” – effektus, ráadásul a 86. percben előnyünk egy gólra csappant, ami azonban megmaradt a lefújásig.
Szabó Zoltán edző a következő csapatot szerepeltette: Szász – Trifa, Ruszkai, Horváth, Fele Sz., Varadi (70.p. Létai), Lakatos (46.p. Chereji), Illés, Fele S. (83.p. Sándor Kr.), Szalai (77.p. Pap), Benciu.
A következő fordulóra szerdán, május 22-én kerül sor, az Unirea a Harangmezői FC vendége lesz.

Keresés