Nyilvános elő- és középdöntővel kezdődik a Nyiló Akác Hangja

Nyilvános elő- és középdöntővel kezdődik a Nyiló Akác Hangja
2013. April 23.
Ahogyan arról beszámoltunk, május 17-én kerül sor - a Nyíló Akác Napok keretében - az első "Nyíló Akác Hangja" versenyre. Az azt megelőző első - nyilvános - elődöntőre pénteken, április 26-án 18 órától kerül sor a kultúrházban.
/vlm/Image/Show/84/

A Nyíló Akác Hangja versenyre 15 jelentkező akadt, tudtuk meg a szervezők egyeztetésén Krizsán Csaba főszervezőtől. A színpadra állók érmihályfalvaiak, bihardiószegiek, nagyváradiak, szaniszlóiak (Szatmár megye), mezőbajiak, érsemjéniek, debreceniek és mezőzomboriak (Magyarország).
A szervezők, illetve a B.Vadász Mónika zenetanárnő, Bokor János kántor-karvezető és Koczkás Zsolt zenész alkotta zsűri hétfőn délután tartott egyeztetésén elhatározta, hogy az elődöntő időpontja április 26, péntek 18 óra, helyszíne a kultúrház.
A középdöntőre 10 versenyző marad, annak időpontja május 10., péntek, ugyancsak 18 óra, a kultúrházban – és természetesen az is nyilvános.
A fesztivál keretében május 17-én kerül sor a döntőre, 18 órától a főtéri színpadon.
Az időpontokról a szervezők személyesen is értesítik a versenyzőket, elmondva, hogy mindenki hozza magával az előadásához szükséges zenei alapot.
A végső győztes jutalma 500, a másodiké 300, a harmadiké 200 lej.
A verseny minden szakasza nyilvános, várják a közönséget a kultúrházba is.

Keresés